Rally Hungary

2023.11.24. 14:16

Veszprémbe költözik verseny

Nemcsak a helyszíne, az időpontja is változik a Rally Hungarynek.

Szon.hu

Jövőre már Veszprémben avatnak bajnokot a Rally Hungary-n

Fotó: Gazdag Mihály

A rali Európa-bajnoki sorozat nemzetközi promótere szerette volna, ha aszfaltos verseny helyett murvás viadalt rendez Magyarország, ezért került át a sorozat jövő évi hazai helyszíne Nyíregyháza környékéről Veszprém térségébe a szervezőbizottság elnökének elmondása szerint – írja az MTI.
Őry Kornél az M4 Sport múlt péntek reggeli Nemzeti Sporthíradójában beszélt a korábban nyilvánosságra hozott döntésről, mely szerint nem csupán a helyszíne változott a Rally Hungarynek, hanem az időpontja is, így nem az évad végén kerül rá sor, hanem jövő áprilisban, azaz Veszprémben kezdődik az Eb-sorozat.
– Az, hogy most sikerült a nemzetközi promóternek egy külön kérését teljesíteni, hogy váltsunk aszfaltos talajról murvára, az azt gondolom, hogy talán egy újabb szintlépés – jegyezte meg Őry Kornél, aki azt is elárulta, hogy a sorozat tulajdonosai azért kérték a változtatást, mert szeretnének egyensúlyt tartani a murvás és aszfaltos viadalok között – három murvás és öt aszfaltos versenyből áll egy szezon –, s a murvás Lengyel-rali felkerült a világbajnoki sorozatba
A sportvezető szerint a helyszínváltoztatásról sikerült viszonylag gyorsan megállapodni, amiben Lakatos Róbert, a Veszprém-rali helyi rendezője és a város is nagy segítséget nyújtott. A veszprémi csak az Eb-sorozatban lesz új helyszín, mivel óriási hagyományai vannak helyben a ralinak és több évtizede rendeznek ott országos bajnoki futamokat.
A pályáról legkorábban jövő év első hónapjaiban tudnak majd tájékoztatást adni a szervezők, jelenleg a tervezés zajlik és hamarosan indítják az engedélyeztetési folyamatokat.
– Nem egy óriási meglepetés, hogy azért azokat a klasszikus, Veszprém környéki murvás pályákat szeretnénk használni, amiket ismerhetnek már a versenyzők és a nézők, de pici csavarral, változtatásokkal –  mondta Őry Kornél.
A szervezőbizottság vezetője elmondta azt is, hogy a csapatok és a versenyzők is örülnek, hogy Közép-Európában kezdődik majd a sorozat és kifejezetten sok induló várható.
–  Nagyon pozitív a visszajelzés a külföldi versenyzők részéről. Itt lesz a szezonnyitó futam, ezért mindenki el fog jönni, aki picit is késztetést érez, hogy részt vegyen az Európa-bajnoki sorozatban és harcba szálljon az Európa-bajnoki címért, ezért nagyon erős és népes mezőnyre számítunk – jegyezte meg Őry Kornél

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában