kézilabda világbajnokság

2023.12.01. 13:35

Győztes vébé-nyitány kisvárdai találatokkal

Fotó: Czinege Melinda

Csütörtökön megkezdte világbajnoki szereplését a magyar női válogatott, a mieink első ellenfele Paraguay volt. Golovin Vlagyimir együttese huszonhárom góllal győzte le a dél-amerikaiakat (35-12). A találkozón mindkét félidőben pályára lépett a Kisvárda Master Good SE játékosa, Juhász Gréta. A felnőtt világversenyen ezzel a találkozón debütáló tehetséges balátlövő négy góllal vette ki részét a sikerből.

– Álomszerű, hogy itt lehetek egy felnőtt világversenyen, megpróbálom élvezni és maximálisan kihasználni minden játékpercet – fogalmazott a lefújás után az M4 Sportnak Juhász Gréta, aki az ellenféllel kapcsolatban azt mondta, hogy a számukra szokatlan játékstílus miatt nehéz volt rájuk készülni.
A Kisvárda Master Good SE másik két válogatott játékosa is pályára lépett ezen a napon. Szlovénia  soraiban Novak Erinnel hatgólos győzelmet aratott Izland ellen (30-24). Az Akijama Nacumival felálló Japán drámai végjátékban egygólos vereséget szenvedett Németországtól.
A mieink szombaton Kamerunnal játszanak, Japán Lengyelországgal mérkőzik, míg Szlovénia Angola ellen folytatja a sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában