Labdarúgás

2023.12.27. 15:26

Szpari II.: „Volt öröm, bánat, bosszankodás, szinte minden, ami a nézők szempontjából fontos”

A Szpari II. újjáalakult, fiatal csapattal vette fel a versenyt megye egyes riválisaival.

A fehér mezes nyíregyháziak több célt is teljesítettek az első félévben

Fotó: Sipeki Péter

Általános igazság, hogy a tartalékcsapatok játékerejét nehéz megtippelni, pláne igaz ez akkor, amikor egy együttes teljes egészében kicserélődik. Ez történt a Nyír-Wetland vámegyei I. osztály 7. helyén telelő Nyíregyháza Spartacus II-vel.

– Nyáron teljes átalakuláson ment át a megyei csapatunk, a komplett U19-es gárdával vágtunk neki a szezonnak – értékelt Lengyel Roland vezetőedző. – Több célt tűztünk ki magunk elé. Mivel ez az első, felnőttbajnokságban eltöltött éve ennek a csapatnak, szeretnénk a középmezőnyben végezni. További cél volt, hogy fogadtassuk el magunkat a vármegyével. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenkinek megadjuk a tiszteletet, és ha győztesen is hagyjuk el a pályát, a sportszerűség keretein belül maradjunk. Harmadrészt volt egy kialakult játékstílusunk, amit minden körülmények között rá akartunk erőltetni ellenfeleinkre. Végül, de nem utolsó sorban, sőt, a legfontosabb, hogy megpróbáljuk a játékosokat eljuttatni első csapatunk keretének közelébe.

Minden tekintetben elértük a célokat ebben a félévben – vélekedett a tréner. – Ha visszatekintünk a mérkőzésekre, nem hiszem, hogy rossz érzések lennének bárkiben, aki meghallja a Szpari II. nevet. Egyrészt a mutatott játékunkra, másrészt a viselkedésünkre sem lehetett panasz. Eredmény tekintetében is elértük a kitűzött célokat. Általában izgalmas, fordulatos mérkőzéseket játszottunk. Szóval volt öröm, bánat, bosszankodás, szinte minden, ami a nézők szempontjából fontos.

Az edző elmondta, melyek voltak csapata rosszabb és jobb meccsei, valamint miben fejlődött az együttese.

– Ha a mérkőzések összképét nézem, két gyengébb teljesítményünk volt, ami nem rossz egy szezonban. Csengerben nem játszottunk jól, bár a régi mondás szerint annyit játszik egy csapat, amennyit az ellenfele enged. A másik a Tarpa elleni meccs volt, ott inkább a játékfelfogásunk nem volt megfelelő. Teljesen mást akartunk játszani – főleg az első félidőben –, mint amit nap mint nap gyakoroltak és tudnak a játékosok. Ebből is tanultunk. Jó mérkőzésünk nagyon sok volt, igaz, a szezon első felében, nagyon szélsőséges volt a játékunk. Javarészt az első félidőben jól, eredményesen és okosan futballoztunk, de a második félidőben nem tudtuk megtartani a fölényünket. A szezon végére talán ebben fejlődtünk a legtöbbet, jöttek is a győzelmek. A jó meccsek közé tartozik a Mándok elleni, amin nagyszerűen játszottunk, de nem tudtuk nyerni, vagy a Nagyecsed elleni hazai mérkőzésünk, amin jó játékkal sikerült győzni egy harcos, jó csapat ellen.

A nyíregyháziak nem akarnak változtatni a játékoskereten és január első hetében kezdik meg a felkészülést.

– Mivel a felkészülési programunkat novemberben elkezdtük elkészíteni, és le is kötöttük az edzőmérkőzéseinket, emiatt nem tudunk részt venni a Cipőraktár Kupán – tette hozzá Lengyel Roland.

Szpari-számok
Őszi eredmény
7. hely 15 7 1 7 35-31 22
Hazai pályán
5. hely 9 5 1 3 26-18 16
Vendégként
11. hely 6 2 - 4 9-13 6
Házi góllista. 6 gólos: Varga Balázs. 4 gólos: Ferencz Bence, Szabó Levente. 3 gólos: Bertók Márk, Czimer-Nyitrai Ádám, Kiss Péter. 2 gólos: Cseh Norbert, Márton Lajos, Pataki Bence. 1 gólos: Horváth Tamás, Konzili Máté, Kovalecz Soma, Németh Barnabás, Spisák Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában