Kézilabda NB II

2024.02.16. 11:37

Mindenki más célért küzd

Szon.hu

Fotó: Km-archív/Pusztai Sándor

Csütörtökön az Ungvár mátészalkai vendégjátékával megkezdődött a női NB II. alapszakaszának végjátéka. Szombaton a férfiak is folytatják a küzdelmeket, a női mezőnyhöz hasonlóan a csapatoknak egyaránt három mérkőzésük van arra, hogy minél több pontot gyűjtsenek a rájátszásra. Vármegyei alakulataink közül a Nyírbátor várja a legkedvezőbb helyzetből a folytatást, Petneházi Zsolt szakágvezető nem is rejtette véka alá, hogy a felsőházba igyekszik a csapat.

– A rövid téli pihenőt követően január 9-én új edzőnk, Tréki Tamás vezetésével kezdtük meg felkészülésünket a folytatásra. Ezen időszak alatt a tréningek mellett három felkészülési mérkőzést játszottunk. Munkánkat azonban betegségek, apróbb sérülések hátráltatták, ettől függetlenül bár szoros a középmezőny, szeretnénk legalább a negyedik helyen végezni, hogy a felsőházban folytathassuk a szereplésünket – tájékoztatta lapukat a szakágvezető, aki szót ejtett a fiatalok szerepéről is. – Egyre több szerepet szánunk saját nevelésű fiataljainknak, egyre jobban beilleszkedik a felnőtt csapat játékrendszerébe ifj. Weibli Zoltán és Beregi Márk, mellettük serdülő kapusunk Bujáki Csaba ígéretesen szerepelt a felkészülési mérkőzéseken.

A Kisvárdai KC eddig gyűjtött tíz pontjával az utolsó előtti helyről vág neki a folytatásnak.

– Hat hetes felkészülésen vagyunk túl, múlt héten ifjúsági csapatunk már lejátszotta első bajnoki mérkőzését. Nálunk ez azért fontos, mert nálunk az ifisták alkotják a felnőtt gárdánk gerincét – magyarázta az együttes játékos-edzője, Simon András. – Az edzések mellett két felkészülési találkozóval hangoltunk a folytatásra.

Együtteseink közül a a Kisvárda sorsolása a legnehezebb, a Balmazújváros mellett a tabella első két helyezettje vár Simon Andrásékra.

– Azt gondolom, hogy nincs realitása a felsőházi szereplésünknek, ettől függetlenül minden mérkőzésünkre teljes odaadással, maximálisan felkészülünk. Arra törekszünk, hogy a Balmazújváros ellen itthon tartsuk a két pontot, így kedvező helyzetből kezdhetnénk meg az alsóházi rájátszást – zárta Simon András.

Utolsó helyről rugaszkodik neki a folytatásnak a Tiszavasvári-SZIKE, a csapatról nem kaptunk jó híreket.

– Nem sikerült jól a felkészülésünk, a hadra fogható játékosaink közül, három, négy látogatta rendszeresen az edzéseket. Nem akarok nagy szavakat használni, de a túlélésre játszunk, az alsóházban szeretnénk kiharcolni a bennmaradásunkat – mondta Türk Ferenc, az együttes edzője. 

Csapataink hátralévő mérkőzései az alapszakaszban.

Nyírbátor: Tiszavasvári (o), DEAC II. (i), Hajdúnánás (o)

Kisvárda: Hajdúböszörmény (i), Balmazújváros (o), Hajdúszoboszló (i)

Tiszavasvári-SZIKE: Nyírbátor (i), Hajdúnánás (o), DEAC II. (o)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában