Kézilabda, KisvárdaMaster Good SE

2024.02.15. 20:08

Utolérték ellenfelüket, de fordítani már nem volt erejük

A Kisvárda Master Good SE öt gólos vereséget szenvedett hazai pályán a Váctól.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

Sokan emlékeznek még arra, hogy az előző szezonban, március 26-án a Kisvárda Master Good SE nagy meglepetésre hazai pályán egy góllal legyőzte a Vácot. Azóta természetesen mindkét gárda jelentős átalakuláson esett át, ettől függetlenül a csütörtöki kisvárdai mérkőzés esélyesei a vendégek voltak, a Kisvárda viszont arra készült, hogy ismét borítsa a papírformát. 
Tanulva az MTK elleni mérkőzésből, a Kisvárda koncentráltan, a labdát megbecsülve szőtte támadásait a mérkőzés elején, ziccerig játszva szerezték góljaikat. Az azonban látszott, ha hibáznak, azt ellenfelük könnyű gólokkal bünteti. Extra motivációval vetette magát a küzdelembe leendő csapata ellen Juhász Gréta, a válogatott átlövő alig tíz perc alatt háromszor is eredményes volt, mellette az idén először pályára lépő Karnik Szabina játszott eredményesen. De az önfeláldozóan védekező és támadásban jól megjátszható Ivana Djatevszka teljesítménye is említésre méltó volt. Egy darabig felváltva estek a találatok, a félidő derekára azonban elfogyott az ötlet a hazaik támadójátékából, sokszor passzívig passzolgattak. Ezt kihasználva a Vác átvette az irányítást és fokozatosan növelte előnyét, Kuczora büntetőjével már négy volt közte a 19. percben. Hogy nem nyíljon tovább az olló, Józsa Krisztián második időkérését követően a Kisvárda kapusát lehozva hét a hat ellen vezette támadásait. Ezzel a taktikai húzással sikerült ledolgozni kettőt az öt gólos hátrányukból a szünetig.
Fordulás után sok hibával kezdtek a csapatok, mindkét oldalon pontatlan, elhamarkodott lövések, támadás befejezések jellemezték a játékot. Kuczora Csenge azonban gondoskodott róla, hogy meglegyen a csapatok között a félidei különbség. Szívósan küzdött, keményen védekezett a Kisvárda, így egyre kevesebb lehetősége volt a vendégeknek. Elöl pedig lépésről lépésre közelítették meg ellenfelüket, a 43. percben Bucsi Lili életerős lövésével már csak egy volt közte, majd Siska Pálma parádés passza után pedig Szabó Lili egalizált. Felcsillant a remény egy szoros végjátékra. A higgadtabban, kevesebb hibával játszó Vác azonban nem hagyott kérdést a végjátékban a mérkőzés összképét tekintve túlzó különbségű győzelmet aratott.

Kisvárda Master Good SE–Praktiker-Vác 23–28 (12–15)
Kisvárda, 300 néző, v.: Horváth, Marton.
Kisvárda: Torda – Akijam 1, Karnik 2, Ajano, Djatevszka 4, Juhász 3, Mérai. Csere.: Mátéfi (kapus), Novak, Bucsi 4/3, Siska 4, Szabó L. 4, Makó, Kovalcsik B. 1. Edző: Józsa Krisztián.
Vác: Bukovszky – Such 4, Ballai B. 3, Bordás 1, Kuczora 8/1, Csíkos 3, Ballai A. 6. Csere: Csizmadi, Győri A. (kapusok), Marincsák 1, Kovács, Kovalcsik J. 1, Kurucz. Edző: Herbert Gábor.
Az eredmény alakulása. 3. perc.: 1-2, 11. p.: 6-5, 17. p.: 7-9, 22. p.: 8-13, 30. p.: 12-15, 37. p.: 14-17, 41. p.: 16-18, 47. p.: 18-18, 55. p.: 20-24.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1.
Mestermérleg
Józsa Krisztián: – Sokadik ilyen mérkőzésünket játsszuk ebben a szezonban. Ott vagyunk ellenfelünk nyakán, esélyünk is van, de nem tudunk élni vele. A második félidőben visszajöttünk döntetlenre, nem tudtuk azonban átfordítani az eredményt, mert ziccereket hibáztunk, technikai hibákat vétettünk és a kapusteljesítmény is elmaradt attól a szinttől, amely szükséges egy ilyen kaliberű csapat ellen. A végjátékban az a csapat nyert, amelyik higgadtabb volt és kihasználta lehetőségeit. 
Herbert Gábor: – Boldog vagyok, mert Kisvárdáról nehéz elvinni a két pontot. Játékunkkal csak részben vagyok elégedett, mert nagy hullámzások voltak benne. Ebben most vastagon benne vagyok én is, mert túlidegeskedtem és ezt átragasztottam a csapatra is. A végjátékban azonban meg tudtunk újulni és fegyelmezetten játszani, amely meghozta a győzelmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában