Labdarúgás, Kisvárda Master Good

2024.03.02. 16:31

A Kisvárda legyőzte a Zalaegerszeget

Lucas idénybeli első találat elég volt arra, hogy a Kisvárda Master Good három pontot szerezzen.

Szon.hu

Lucas (j) gólja három pontot jelentett a Kisvárdának

Fotó: Koncz Márton

Nagyot fordult a világ február eleje óta, akkor méltán nevezhettük volna a Zalaegerszeg kisvárdai vendégjátékát kiesési rangadónak, azóta viszont a zalaiak megtáltosodtak és az idei év legjobb formáját mutatja Márton Gábor együttese. A szombati egymás elleni találkozójuk előtt ugyanannyi pont távolságra voltak a dobogótól, mint a sereghajtó Kisvárdától. A kupából ugyan kiestek, de számukra deklaráltan a bajnokság a prioritás. A hétközi Magyar Kupában győztes csapatból hárman maradtak erre a találkozóra a hazaiaknál, a legutóbbi Paks elleni kezdőhöz képest négy helyen változtatott Feczkó Tamás, az eltiltott Lippai helyett Széles, valamint Melnik, Lucas és Camaj kezdte meg a találkozót.
A nyolcadik kisvárdai egymás elleni mérkőzésük elején a zalaiak igazolták jó formájukat, elsősorban a házi góllövőlistát vezető Mance volt aktív, de Szendrei is elügyetlenkedett egy lehetőséget a Kisvárda tizenhatosán belül. Rengeteg apró szabálytalanság szabdalta a nem túl magas színvonalú játékot, eseménytelenül teltek a percek. Próbálkozott a Kisvárda, de nem sikerült feltörniük a jól záró zalaegerszegi védelmet. Félóra elteltével megélénkült a játék, előbb Jovicic fejese tévesztett célt, majd a másik oldalon Bedi tekerte a labdát a lécre. Aztán némileg váratlanul a Kisvárda megszerezte a vezetést, egy távoli átlövés utat talált Dombó kapujába. Ez volt egyébként a találkozó első kaput eltaláló lövése. Az állás már nem változott, így kisvárdai vezetéssel vonultak öltözőbe a felek.
A szünetben Feczkó Tamás egy, Márton Gábor két helyen változtatott, pályára lépett a vendégeknél a jó formában lévő Croizet, akitől a Zalaegerszeg mester vélhetően azt várta, hogy eredményesebbé tegye csapata támadójátékát. A francia támadónak ugyan volt egy helyzete, de gyökeres változást nem hozott csapata játékában. Negyedóra elteltével a mérkőzésen először a Zalaegerszeg is eltalálta a kaput, Petkovics azonban a léc fölé tolta a tizenhatosról leadott tekerést. A folytatásban aztán többet birtokolta a labdát a Zalaegerszeg, mégis a hazaiak zárhatták volna le a mérkőzést, Camaj csapott le egy labdára, Dombó bravúrosan védte lövését. A végén még Ilievszkinek volt egy helyzete, az eredmény azonban nem változott. Ezzel a Kisvárda december 16-a után győzött ismét odahaza.

Kisvárda Master Good–ZTE 1–0 (1–0)
Kisvárda, 1585 néző, v.: Erdős.
Kisvárda: Petkovics – Ötvös, Jovicic, Széles – Melnik (Navrátil, 72.), Cipetic (Rubus, 81.), Lucas, Nikolov (Makowski, 78.), Camaj – Filipovic (Ilievszki, a szünetben), Mesanovic (Szpasics, 88.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Zalaegerszeg: Dombó – Szendrei (Sajbán, 79.), Várkonyi, Szafronov (Németh, 89.), Csóka, Mim – Bedi (Medgyes, 80.), Kiss B. (Vogyicska, a szünetben), Szankovics – Gruber (Croizet, a szünetben), Mance. Vezetőedző: Márton Gábor.
Gól: Lucas (41.).
Percek, események
31. perc: Camaj bal oldali beadására jó ütemben mozdult Jovicic, aki 6 méterről nem sokkal fejelt mellé
34. perc: Bedi a jobb oldalról betört a tizenhatoson belülre, jó csellel átvette a labdát, majd a lécre csavart
41. perc: egy jobbról visszagurított labdát Lucas lőtte el 20 méterről, lapos lövés a lábak között utat talált a bal alsóba, 1–0
62. perc: Mim 16 méterről remekül tekert, Petkovics azonban kitolta a labdát a léc alól
64. perc: Nikolov rúgta be jobbról a szögletet, Cipetic nyolc méterről a kapu fölé fejelte a labdát
86. perc: Camaj fülelt le egy labdát az ellenfél kapujától tizenhét méterre, középről leadott lövését azonban Dombó nagy vetődéssel védte
91. perc: Lucas gurította le Ilievszkinek, aki fölé lőtt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában