Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.04.12. 11:57

Csak a győzelem számít

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Kisvárda Master Good.

Feczkó Tamás a Kisvárda vezetőedzője.

Fotó: Kovács Péter

Harmadik alkalommal néz egymással farkasszemet a Kisvárda Master Good és az Újpest csapata a 2023-2024-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Szeptemberben a kisvárdai gyep fertőzése miatt felcserélték a felek a pályaválasztói jogot, ennek következtében december után áprilisban is hazai pályán fogadhatja Feczkó Tamás egylete a lila-fehér gárdát. Ősszel 3–2-re nyert a fővárosi klub, legutóbb viszont 4–0-ra a rétközi formáció diadalmaskodott.

Nincsenek könnyű helyzetben

Mint ismert, a Kisvárda 2018-ban jutott fel az élvonalba, azóta minden évben megőrizve a tagságát, idén viszont a kiesés szele veszélyezteti a csapatot, mivel az eddigi huszonhét forduló során mindössze 21 pontot gyűjtve a tabella tizenegyedik helyéről várja a folytatást. Az Újpest sincs sokkal jobb szituációban, mindössze egy hellyel előzi meg a Várdát, ellenben a felek között jelenleg tizenhárom pont a differencia. 

– Ezen a mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható számunkra, ezt a meccset mindenféleképpen meg kell nyernünk – mondta el lapunk megkeresésére a Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás. – Nem egyszerű a helyzetünk, de ezt a szituációt magunknak teremtettük. Motivációs problémáink nem lehetnek, mivel egyrészt profi labdarúgókról beszélünk, másrészt pedig nincs más választásunk, minthogy küzdjünk a szurkolóinkért, mivel ők a végsőkig kitartanak mellettünk.

Megingatható az ellenfél

– Az Újpest középpályája és támadósora nagyon veszélyes, gyors csatáraik és magas játékintelligenciával bíró középpályásaik vannak, a védelmük ellenben megingatható. Bízunk benne, hogy élni tudunk majd a lehetőségeinkkel, ezáltal pedig be is gyűjtjük a három pontot – zárta gondolatait a tréner.

A szombati mérkőzés kezdő sípszója 14.30-kor harsan fel a Várkerti Stadionban.

Labdarúgás: NB I., 28. forduló
Kisvárda Master Good–Újpest FC, Kisvárda, Várkerti Stadion, szombat, 14.30.
További mérkőzések
Szombat
DVSC–Kecskeméti TE, 17.
Paksi FC–Fehérvár FC, 19.30.
Vasárnap
MTK Budapest–DVTK, 14.
ZTE FC–Ferencvárosi TC, 16.30.
Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC, 18.45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában