Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2024.04.02. 11:36

Végsőkig kiélezett csata

Öt csapat is harcban van még a vármegyei első osztály bajnoki címéért.

A piros mezes Mándok és a kis "Szpari" is bízik a jó szereplésben.

Fotó: Sipeki Péter

A Nyír-Wetland vármegyei első osztály huszonegyedik fordulója után sem lettünk okosabbak, hiszen a játékkört követően az első és az ötödik helyezett között mindössze négy pont a különbség.

Szombaton a Mándok két pontot Örökösföldön hagyott, habár köztudott, hogy a fiatal Szpari bárki ellen képes a meglepetésre. Kocsis János csapata pedig rengeteg lehetőséget alakított ki, ám ezekkel nem tudott élni, így a mester szerint nem is érdemelt a gárda győzelmet. A Tarpa ellenben élni tudott az adódó lehetőséggel, miután kínkeservesen, egy góllal fölülmúlta a Csengert. A forduló rangadója viszont gól nélküli döntetlent hozott az Újfehértó és a Kállósemjén között. A meccs egészét elnézve egyébként elmondható, hogy egy magas színvonalú, nagy iramú találkozót láthatott a nagyérdemű, amely mondjuk úgy, kifelé lógott ki a vármegyei első osztályú összecsapások sorából.

Nem tudtak élni a lehetőséggel

A Mátészalka előtt is adott volt a feladat vasárnap, Kiss Tamás csapata azonban ikszelt a Kótaj otthonában. Pedig a vendég egylet az első félidő derekán már kétgólos előnyben volt, sőt ott volt a csatáraik lábában a harmadik találat is, ám ahogyan az ilyenkor a futballban lenni szokott, ez megbosszulta magát.

Mindezek eredményeképpen a bajnoki címvédő Kállósemjén megtartotta a vezető pozícióját, miközben a Mándok második helye sem forgott veszélyben, ellenben a hétvége nyerteseként a Tarpa az ötödikről a harmadik pozícióba ugrott előre. A Mátészalka a negyedik, míg az Újfehértó az ötödik helyről várja a folytatást. A huszonkettedik fordulóban előzetesen a Kállósemjénre vár a legnehezebb feladat, hiszen Vologyimir Ovszijenko játékos-edző csapata a kis Szparit fogadja.

Nem növelték a góljaik számát

Ami a góllövőlistát illeti, az újfehértói Nagy Dávid ezúttal sem tudta növelni a találatai számát, ám az eddigi huszonegy meccsén szerzett huszonkét találatával továbbra is ott tartja a nevét a rangsor tetején. Mögötte a csengeri Barcsay Márk a második, aki szintúgy nem zörgette meg a hálót az elmúlt hétvégén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában