Futsal

2024.05.20. 20:14

A nyíregyházi futsalosok újabb nagy győzelemmel léptek a bronzérem felé

Az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza az idegenbeli bravúr után hazai pályán is megverte a Berettyóújfalut az NB I bronzpárharcában.

A nyíregyháziak nagy győzelmet arattak

Fotó: Kohut Árpád/klub

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza nagy bravúrral indította az NB I bronzcsatáját, a berettyóújfalui győzelem azonban csak egy részsiker volt, további két meccset kell megnyerni azért, hogy a mieink nyakába akasszanak medált a szezon végén.

A párharc második meccse néhány perc csúszással kezdődött, mivel a vendégek nem a megbeszéltek szerinti mezt hozták magukkal, a nyíregyháziak viszont rendkívül sportszerűen játszani akartak, ezért elővették ők a másik felszerelésüket. Más kérdés, hogy valakinek otthonról kellett azt elhozatnia...

Ez sem zavarta meg a Stúdiót, sokkal fegyelmezettebben és pontosabban indított, mint múlt pénteken, a jó játéknak pedig nagyon gyorsan vezetés lett az eredménye Dávid Richárd révén. A jó iramú mérkőzés elején a hazaiak alakítottak ki nagyobb helyzeteket, a sokadik labdaszerzés után Maneca kiszolgálta Szabó Lajost, aki jó csel után bevette a kaput.

Felébredt a Berettyóújfalu is, hol Gagyi Sándornak kellett védenie, de többször is a kapufa segítette ki a kapust. A 19. és a 20. perc fordulóját bánhattuk igazán, hiszen kapu előtti kavarodásban a nyíregyháziak nem tudták a gólvonalon átpasszírozni a labdát, védekezésben viszont üresen hagyták Nagy Kevint, aki nem hibázott középről (2–1).

Az MVFC a második félidőben szinte végig öt a négy ellen játszott, ami veszélyes taktika, főleg amiatt, mert továbbra is nagyon pontatlan volt a vendéggárda. Ziccerek helyett többnyire csak átlövésekig jutottak a Hajdú-Bihar vármegyeiek, ami megadta a lehetőséget a kontrázásra.

Maneca még felállt védelem ellen talált be (3–1), az utolsó tíz percben viszont tényleg az volt a kérdés, hogy a Stúdiónak lesz-e lehetősége üres kapura rohamozni. Több távoli kísérlet és felszabadítás is nagyon közel járt ahhoz, hogy a kapuban kössön ki.

Az idő fogytával egyre többet kellett kockáztatnia a Mezei-Villnek, ám a 36. percben végre meglett a labda a Nyíregyházának, Maneca higgadtan végigvezette azt a pályán és a tehetetlen védő felett a kapuba lőtte. Nem ez volt a vége, Dávid Richárd is bevette még az üres kaput, beállítva ezzel az 5–1-es végeredményt!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2–0-ra vezet Lovas Norbert együttese! Folytatás pénteken, idegenben.

Futsal: NB I, a harmadik helyért, 2. mérkőzés
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–MVFC Berettyóújfalu 5–1 (2–1)
Continental Aréna, v.: Juhász, Apkó (Róka).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó L., Krajnyák, Urr, Lakatos, Kiss, Kovács Á., Haburcsák. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Berettyóújfalu: Sándor – Rábl, Nagy K., Szabó P., Facundo. Csere: Mezei, Erdei Sz., Nagy I., Erdei K., Iszák, Magyari, Nagy D., Daróczi, Duró. Vezetőedző: Trencsényi János. 
Gól: Dávid (3., 37.), Szabó L. (7.), Maneca (25., 36.), illetve Nagy K. (20.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában