Futsal

2024.05.24. 20:35

Idegenbeli vereség után hazai pályán lehet bronzérmes a Stúdió

Az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza elveszítette a futsal NB I bronzpárharcának harmadik meccsét, ám összességében még mindig vezet.

A piros mezes Berettyóújfalu szépített a bronzpárharcban

A nyíregyházi csapat két győzelemmel a háta mögött, mégis nehéz helyzetben utazott Berettyóújfaluba, a bronzpárharc harmadik mérkőzésére, hiszen a sérült Kovács Róbert mellett az eltiltott Manecára sem számíthatott Lovas Norbert vezetőedző.

Az első percekben Petró Martinnak kellett többször tennie azért, hogy ne szülessen hazai gól, de a vendégek is támadtak, elsősorban Gregory volt nagyon aktív. A hetedik percben aztán egy védekezési hiba megbosszulta magát, előnybe került az MVFC.

A nyíregyháziak nem csüggedtek, szép akció végén Kovács Ádám a lécet találta el, majd Gregory is így tett háromnegyed pályás lövéssel!

A Stúdió az első játékrész második felében bízhatott abban, hogy előbb-utóbb büntetőt lőhet, ám hiába gyűltek össze a hazai faultok – ahogy az lenni szokott –, onnantól semmi nem volt szabálytalan… Egy ilyen szituáció gólba került, a Mezei-Vill öt másodperccel a vége előtt újra betalált.

Nem indult jól a második félidő sem, korán 3–0-ra módosult az eredmény.

A Stúdió ekkor sem adta fel, a próbálkozásoknak pedig gól lett az eredménye, Szabó Lajos közelebb hozta csapatát! A további zárkózásra is lett volna lehetőség, de a 30. percben egy újabb kérdéses szituációt követően lényegében eldőlt a meccs: Gregory a földön maradt, miután felrúgták, a játék nem állt meg, emberelőnyben ismét betalált a Berettyóújfalu.

A mieink a hajrára elfáradtak, így csak a különbség maradt a kérdés.

Noha a Nyíregyháza vereséget szenvedett, 2–1-re még mindig vezeti a párharcot, amit hétfőn a Continental Arénában zárhat le!

Futsal: NB I, a harmadik helyért, 3. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 7–2 (2–0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, v.: Zimonyi, Kiss (Muhari).
Berettyóújfalu: Mezei – Rábl, Nagy K., Szabó P., Facundo. Csere: Sándor, Erdei Sz., Nagy I., Erdei K., Iszák, Magyari, Nagy D., Daróczi D., Duró. Vezetőedző: Trencsényi János. 
Nyíregyháza: Petró – Szabó L., Öreglaki, Gregory, Dávid. Csere: Gagyi, Gyulai, Krajnyák, Urr, Lakatos, Kiss, Kovács Á., Haburcsák. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Nagy K. (7.), Facundo (20.), Rábl (24., 30.), Iszák (33.), Erdei Sz. (36.), Duró (40.), illetve Szabó L. (26., 38.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában