Kézilabda

2024.05.21. 11:31

Az utolsó esélyét ragadná meg a Kisvárda

A Dunaújváros elleni vereséget követően a Békéscsaba ellen javíthat a csapat. A Kisvárda Master Good SE vezetőedzőjét, Józsa Krisztiánt a szerdai mérkőzés esélyeiről kérdeztük.

Szon.hu

Fotó: A Békéscsaba ellen az életéért küzd a Kisvárda kézilabdacsapata

Mint arról beszámoltunk a Kisvárda nő csapata szombaton a női élvonalbeli kézilabda bajnokság utolsó előtti hazai mérkőzésén a Dunaújváros gárdáját látta látta vendégül. A Vasas elleni győzelem után mindenki bizakodott egy újabb sikerben. Hiába védett azonban bravúrosan Mátéfi Dalma, a rengeteg kihagyott ziccer miatt vereség lett a vége (18–23).

Kisvárda, kézilabda, Dunaújváros
Békéscsabán javítana a Kisvárda


– Nagyon csalódott vagyok, mert minden adott volt arra, hogy megnyerjük hazai pályán a mérkőzést és így nyugodtabban vághassunk neki a bajnokság utolsó hetének. Amikre készültünk, azok a dolgok működtek, megcsináltuk azokat az egy az egyeket, betöréseket, amelyeket megbeszéltünk, sajnos azonban naggyá tettük a kapusukat. Különösen bosszantó ez annak tükrében, hogy a védekezésünk renden volt, különösen az első félidőben és Mátéfi Dalma az idény legjobb teljesítményét nyújtotta. Már az elején is jelentős előnybe kerülhettünk volna, de tíz perc alatt hét kihagyott ziccerrel indítottuk a találkozót. A második félidőben pedig legalább négy labdánk volt a három gólos vezetésre, amely pedig adott volna egy akkora pluszt, amellyel megnyerhettük volna a mérkőzést. Hiába kaptunk azonban az élettől egy csomó lehetőséget, sorra elhibáztuk azokat. A végjátékban aztán ahogy nyílt az olló, elbizonytalanodtunk és akkor már azokat a dolgokat sem tudtuk megcsinálni, amelyek előtte működtek, középen, elképzelés nélkül erőltettük a támadásainkat – értékelte a mérkőzést a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője, Józsa Krisztián.

 

A Kisvárda utolsó lehetősége


Nincs azonban sok idejük a sebek nyalogatására, szerdán az idény legfontosabb mérkőzése vár rájuk a Békéscsaba ellen. Ez az utolsó lehetőségük, hogy döntsenek a saját sorsukról, ugyanis az nehezen elképzelhető, hogy az utolsó fordulóban a bajnoki bronzéremre hajtó Mosonmagyaróvár ellen két pontot szereznek. Így egy estleges békéscsabai kudarc esetén már nem a saját kezükben lesz a sorsuk, végső helyezésük a többi eredménytől függ majd.
– Valóban ez lesz az utolsó sanszunk, de azt gondolom, hogy nemcsak nekünk, hanem a Békéscsabának is, hiszen ők annak a Budaörsnek az otthonában zárnak, amely meg szeretné tartani a hatodik helyét. Így hozzánk hasonlóan mindent egy lapra fognak feltenni hazai pályán. Nehéz bármit is mondani, sokszor ígérgettünk, fogadkoztunk. Egymás után fogytak el a lehetőségeink, hogy a sorsunkról mi döntsünk, ez tényleg az utolsó lesz – mondta Józsa Krisztián. – Bízom benne, hogy a játékosok átérzik ennek a jelentőségét és minden megtesznek a városért, a klubért – tette még hozzá. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában