Kosárlabda

2024.05.21. 10:37

Érzelmes levélben búcsúzott el a 3x3-as kosárlabda újfehértói kiválósága

Papp Klaudia számára egy korszak véget ért. A magyar 3x3-as nemzeti csapat legjobbja a debreceni olimpiai selejtező után jelentette be, hogy visszavonul a szakágtól és a válogatottól.

Papp Klaudiáék számára szomorú véget ért a debreceni olimpiai selejtező

Forrás: fiba

A mögöttünk hagyott héten a Debrecenben rendezett olimpiai selejtező tartotta lázban a 3x3-as kosárlabda szerelmeseit. A magyar női válogatott kiválóan kezdett, megnyerte a csoportját, majd a negyeddöntőt is, a hátralévő két meccsén azonban nem tudta kiharcolni az olimpiát érő három pozíció valamelyikét. A Nyíregyházi Kosársuli nevelése, az újfehértói Papp Klaudia még szinte gyerekként került a 3x3-as felnőtt válogatottba és nem csak nemzeti csapatunk, de az egész szakág egyik meghatározó alakjaként fejezi be.

olimpiai selejtező, Papp Klaudia, 3x3-as kosárlabda
Papp Dia számára a debreceni olimpiai selejtező volt a végállomás
Forrás: fiba

 

Az olimpiai selejtező után elköszönt

 

A kétszeres vb-ezüstérmes, 28 éves kosaras az olimpiai selejtező után a 3x3-as kosárlabdának címzett levelében jelentette be, hogy ebben a szakágban nem lép többet pályára.

„Nem tudom szavakba önteni, mit jelent számomra, hogy megismertelek. 2017-ben estem szerelembe beléd. Azóta rengeteg felejthetetlen emléket, tapasztalatot adtál nekem, mi több… életre szóló barátságokat. Olyan helyekre juttattál el, ahol még nem jártam korábban és soha nem is jutottam volna el nélküled. Minden egyes helyszíned felvillanyozott, alig vártam, hogy elkezdődjön egy-egy újabb torna. Hálás vagyok, hogy érmekért küzdhettem és egy idő után a nemzeti csapatom kapitányává válhattam. Soha nem fogom elfelejteni az „egyszer az életben megadatott” típusú emlékeket.

Hét éven át minden időmet rád szenteltem, egész nyarakat a pályán töltöttem és közben semmi másra nem gondoltam, csakis a 3x3-ra. Átküzdöttem magamat a határaimon azért, hogy elérjük a céljainkat, vagyis Magyarországot vissza helyezzük a 3x3-as kosárlabda térképére. Nem vártam cserébe semmit, csak azért csináltam, mert imádom a kosárlabdát.

Ez a történet most a végéhez ért. Örökké hálás leszek neked, hogy megmutattad nekem a világodat és a közösségednek a része lehettem. Hálás vagyok, hogy az életemből hét évet veled tölthettem, de most búcsúzom. A szemeim könnyben, de életem végig a szívemben maradsz. Remélem, összefutunk még az utcán!” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában