Bajnokavató, Nyíregyháza Spartacus

2024.05.19. 21:38

Szpari-fieszta a Kossuth téren

Vasárnap este több ezres tömeg köszöntötte az NB II-es bajnok Nyíregyháza Spartacust.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

Mint arról korában beszámoltunk, a Nyíregyháza Spartacus tíz éve lett bajnok az NB II.-ben. Akkor május 24-én a Szigetszentmiklós legyőzése után a stadionban ünnepelt a csapat és a szurkolók. Vasárnap a Csákvár elleni győztes mérkőzés után a Kossuth térre várták fiesztára szurkolókat és a csapatot, ahol átvehették a jól megérdemelt aranyérmeiket. A dzsembori azonban már délután megkezdődött, aki nem tudott elutazni Balmazújvárosba szurkolni, a város főterén óriáskivető előtt szoríthatott a csapatért. Az eseményre kiköltözött a Szpari shop, ahol mezeket, pólókat vásárolhattak a szurkolók, így kapható volt "bajnokcsapatos" póló, illetve több méretben a fekete színű mez is.
A Magyarok Nagyasszonya-társzékesegyház melletti színpadon bemelegítésképpen az egyre sokasodó tömeg megnézhette a Szpari őszi mérkőzéseinek gólösszefoglalóját, majd a Spartacus Torna Club aerobic bemutatója következett. Dress code ugyan nem volt meghirdetve, de a legtöbben piros-kék felsőben pompáztak, Szpari sállal a nyakukban. Közben jött a hír, hogy a csapat elindult Balmazújvárosból, a várakozás perceiben a szervezők levetítették a Szpari tavasz menetelésének találatait. Legnagyobb tapsot Nagy Dominik kezdésből elért gólja kapta, de Kovácsréti Márk szögletből elért találatára is elismerően csettintett az értő közönség. Mire véget ért az összefoglaló, nagy dudálás közepette befutott a bajnokcsapat busza és megérkeztek a szurkolóik is Balmazújvárosból. Akik nem fukarkodtak a pirotechnikai eszközök használatával, piros-kék füstfelhőbe öltöztették a teret és rögtönzött tűzijátékkal köszöntötték kedvenceiket, közben pedig zúgott a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat”.

 

 


Majd a csapat sajtófőnöke, Dankó László vezetésével megkezdődött a hivatalos bajnokavató ceremónia. Az egybegyűlteket először Kovács Ferenc polgármester köszöntötte, aki gratulált a játékosoknak, a szakmai stábnak és külön kiemelte Révész Bálint tulajdonost, akinek volt kitartása, hite és ereje a nehéz időszakban is. – Azt kívánom a csapatnak, hogy legyen olyan szurkolótábora, amely akkor is kitart mellette, amikor nem jönnek a győzelmek. 
Utána emlékplakettet adott át Révész Bálintnak, és megköszönte áldozatos munkáját Brekk Jánosnak is.
Szabó Tünde, térségünk országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy ez a bajnoki cím felelősség is egyben, mert ezzel magasra tették a lécet és példaképekké is váltak a felnövekvő generációknak. 
– Nehezen találom a szavakat, nagyon köszönöm, hogy ennyien eljöttetek. Annyit ígérhetek, hogy ugyanolyan erővel állok a csapat mögött a jövőben is, mint eddig – mondta Révész Bálint elérzékenyülve.


Ezután következett az est fénypontja, a csapat köszöntése. Az éremátadó ceremóniára egyenként szólították a játékosokat, először a csapatkapitányt, Gengeliczki Gergőt, majd jöttek sorba a többiek, végül a stábtagok következtek. Az érmeket Vámos Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója és dr. Utassy László, a Merkantil Bank elnök-vezérigazgatója adták át. A serleg átvételével egy időben beindult a konfetti ágyú, a hangszórókból pedig megszólalt a Queen együttes örök érvényű slágere, a We are the champion. Ezzel kezdetét vette a fieszta, a csapat kedvenc számára előadott egy koreográfiát, majd Novák Csanád énekeltette meg a közönséget. Közben eleredt az eső, de ez senkit nem zavart, a többezres tömeg Dj. Váczy ritmusaira ropta a táncot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában