Kisvárda hírei

2014.04.01. 19:58

Egyházi bölcsőde és óvoda alapkövét tették le Kisvárdán

Kisvárda - A Hajdúdorogi Egyházmegye sikeres pályázatának eredményeként Európai Uniós és Állami Támogatásból megépülő bölcsődei és óvodai intézményeinek alapkőletételét tartották kedden délután Kisvárdán a görög katolikus templom mögötti  területen.

Kisvárda - A Hajdúdorogi Egyházmegye sikeres pályázatának eredményeként Európai Uniós és Állami Támogatásból megépülő bölcsődei és óvodai intézményeinek alapkőletételét tartották kedden délután Kisvárdán a görög katolikus templom mögötti  területen.

Az alapkőletételi ünnepségen az alapkő megáldását Dr. Kruppa Tamás főhelynök, valamint Dr. Seszták István pasztorális helynök atyák végezték. Ünnepi beszédet mondott Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Seszták Miklós országggyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, valamint Dr. Kruppa Tamás, a Hajdúdorogi Egyházmegye főhelynöke. Az ünnepi esemény műsorában közreműködtek az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda és a Szent György Görög katolikus Általános iskola diákjai.

Sikeres pályázatok

A görög katolikus templom mögötti területen – a volt görög, majd kisegítő iskola épületének helyére – épülő négy csoportos bölcsőde építése veszi kezdetét. Az új létesítmény költsége mintegy 150 millió forint – ez 95 %–os pályázati pénz – a többi önerő.

– Sikeres uniós pályázatunkkal egy négy csoportos bölcsőde épül – mondta Grunda János parókus atya– a Rákóczi utcai fronton, mely 52 gyermek részére biztosít elhelyezést. A létesítmény az uniós normáknak megfelelően épül meg, a szükséges kiszolgáló részekkel együtt. Egyházunk örömmel vállalta a sikeres pályázat megvalósítását, kiviteleztetését és természetes annak elkészülte kor a működtetését is, mely új munkahelyeket jelent városban.

– Minden egyes áldás és szentelés, a Jó Istennek hála itt Kisvárdán különösen igaz, ahol már két éve működik az egyházi iskolánk és óvodánk – mondta Grunda János esperes, paróchus atya. Öröm látni most itt az óvodánkban a sok aranyos gyermeket és a kedves szülőket, a pedagógusokat, az óvónőket, akiknek az eltelt évek örömteli munkájának az eredményeként ezen a mai ünnepélyes napon, amikor az áldás ünnepségén közösen tudtunk örülni. Örömmel mondhatom, hogy 77 millió forinttal bővítjük az Angyalkert Görög katolikus Óvodánkat mely biztosítja jövőnket. Teljesen megújul az épület: 3 csoportszobával, új berendezésekkel, benti és kinti játékokkal. Bátran ajánljuk intézményeinket, hiszen a bölcsőde és az óvoda után a gyerekeknek egyenes útja van egyházi iskolánkba – mondta Grunda János atya, az intézmény lelki igazgatója.

Vincze Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!