Kisvárda hírei

2014.04.06. 15:27

Kilencvenegy évesen is voksolt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Miközben az eső vigasztalanul esett, az érdeklődési kedv ugyanakkor nőtt.Vibrált a levegő: a hétvége felvezetéseként a népszerű nyíregyházi szórakozóhelyen Voksán Virág mixelte a zenét, lovagolta a lemezeket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Miközben az eső vigasztalanul esett, az érdeklődési kedv ugyanakkor nőtt.Vibrált a levegő: a hétvége felvezetéseként a népszerű nyíregyházi szórakozóhelyen Voksán Virág mixelte a zenét, lovagolta a lemezeket.Előzőleg a Múzeumfaluban áldozati urnát helyeztek el a leendő Árpád-kori falu helyén. Vasárnapra már kitisztult a kép: a szavazók tanakodtak egymás voksán, miután X jelükkel ellátott űrlappal töltötték fel az urnát.

Nyírségi, felső-szabolcsi portyánkat Nyírturán nyitottuk vasárnap. Főleg fiatalok szavaztak kora reggel, az idősebbek a mise után érkeztek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Térhez, ahol hűséges előfizetőnkkel, Stankóczi Lászlóval találkoztunk. Felesége lapunkban kedveli a Sudokut, ezúttal nem sokáig töprengett, hogy hová tegye az X-et.

Nyírtasson a polgármesteri hivatalnál és az általános iskolánál is polgárőrök strázsáltak. Megkülönböztető mellényben megkülönböztetett figyelemmel gondoskodtak földijeikről. Angyal József, Majóczki István és Éles Sándor a délelőttöt a hivatal előtt töltötték el, nem tapasztaltak semmilyen rendkívüli eseményt.

Ajakon is felügyeltek a polgárőrök. A gócpontnál szobroztak, ahol három szavazókört is felállítottak: a Kultúra Háza kis- és nagytermében és a Tamási Áron Általános Iskola kémiai előadótermében. Vegytisztán látszott: minden feltétel adott a szavazáshoz.

A kisvárdai Szent György Görögkatolikus Általános Iskola, Ökoiskola folyosóján felirat hirdette: „Törekedjetek a szeretetre!" Valóban békés, barátságos hangulattal szembesültünk, ahol sokan ismerősként köszöntötték Ica nénit, a szavazókör elnökét.

– Szavazatszámláló bizottsági tag voltam 1998-tól, most kértek fel először erre a pozícióra. Sokkal nagyobb a választók aktivitása, mint négy esztendeje. Kilencvenegy éves volt a legidősebb voksolónk – említette Farkas Lászlóné pontban a déli harangszó kondulásakor.

KM-LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!