Kisvárda hírei

2014.04.06. 23:19

„Refi–Matek” megyei matematikai verseny Kisvárdán

Kisvárda - Ez évben már harmadik alkalommal hirdette meg a kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium az általános tantervű matematika oktatásban részesülő 1–4. osztályos tanulók részére, a megyei szintű versenyét.

Kisvárda - Ez évben már harmadik alkalommal hirdette meg a kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium az általános tantervű matematika oktatásban részesülő 1–4. osztályos tanulók részére, a megyei szintű versenyét.

– Iskolánk az első versenyt –mondja Nagy Istvánné igazgatóhelyettes, a versenyszervezője– az iskola újbóli indításának 20. évfordulója alkalmából indítottuk el, 2012–ben. Célunk az volt, hogy az alsó tagozatos gyerekeknek a matematikát szerető, tehetséges tanulóknak sikerélményt nyújtsunk. A nagy érdeklődést bizonyította, hogy már az első alkalommal 28 iskola mintegy négyszáz tanulóját fogadtuk.

Több mint négyszáz tanuló

Az április 2–án megrendezett versenyre 33 iskola 401 tanulója nevezett, évfolyamonként négy fővel. A verseny feladatait Jacsó Lászlóné és Sarka Lajos nyíregyházi szaktanácsadók állították össze, akik részvételükkel is igazolták a megmérettetési lehetőség fontosságát. Nagy Istvánné igazgatóhelyettes köszöntőjében külön köszöntötte az először résztvevő mátészalkai Kálvin János Általános Iskolát képviselő pedagógusokat és a versenyző tanulókat. Mint hangsúlyozta a verseny célja, hogy feltérképezzék és sikerélményhez jutassák a versenyben kiemelkedő tehetséges gyerekeket, valamint őket külön foglalkozások keretében gondozzák és segítsék a matematika iránti szeretetüket, fejlesztésüket. A feszültség oldását Szabó László Márk 2. osztályos népdalcsokor énekléssel segítette, felkészítője Iklódi Boglárka tanárnő.

Külön köszöntötte a résztvevőket Százvai László lelkipásztor, az iskola fenntartójának vezető lelkésze. A tanulók, évfolyamonként a feladatsor megoldására hatvan percet kaptak.

Az iskolákat, s így a gyerekeket is a szervező iskola értesíti az elért eredményekről. Az első öt helyezett tanuló és pedagógusa részt vesz az április 8–án (kedden) 14.30–kor rendezendő ünnepélyes eredményhirdetésen. A kiemelt óraszámban matematikát tanuló résztvevőket különdíjban részesítik.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!