Kisvárda hírei

2014.04.19. 16:03

Vizsgáztak a baleseti imitátorok Záhonyban

Záhony - Péntek délelőtt vizsgáztatással zárult a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Imitációs Társaság négynapos baleseti szimulációs képzése a záhonyi középiskolában.

Záhony - Péntek délelőtt vizsgáztatással zárult a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Imitációs Társaság négynapos baleseti szimulációs képzése a záhonyi középiskolában.Az elsősegélynyújtó képzésben és vizsgáztatásban kiemelkedő szerepet játszó karitatív szervezet trénerei harminc megyebeli diákot készítettek fel a baleseti imitációval járó feladatokra. A sajátos stúdiumnak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisintézménye, a Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium nyújtott otthont.

A vizsgáztatáson a trénerek mellett részt vett a karitatív szervezet országos igazgatóságának képzési referense, Csige István is.A kisvárdai, a vásárosnaményi és helyi bázisiskola korábbi és jelenlegi vöröskeresztes diákjai előzőleg már szert tettek a legfontosabb elsősegélynyújtási ismeretekre, s több versenyen is igazolták jártasságukat.

A most eredményes vizsgát tett harminc fiatal májusban a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny Nyíregyházán megrendezésre kerülő döntőjén működik majd közre. Az eseményre május 16-án, 17-én és 18-án kerül sor, melynek során általános iskolai, középiskolai és felnőtt kategóriában a 20-20 megyei győztes ötfős elsősegélynyújtó csapatok mérik össze felkészültségüket.

 - Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!