Magyarország

2008.11.02. 17:56

Sikeres szívátültetés a két és féléves kislányon

<p>Új szívet kapott Mirjam, az a két és fél éves kislány, akit egy hónapig műszívvel tartottak életben. A sikeres szívátültetést a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, szombaton végezték el - tájékoztatott az intézmény a Független Hírügynökséget. A következő időszakban a gyermek állapotának stabilizálódását várják az orvosok.</p>

A műtét után egyébként kielégítő állapotban volt a kislány. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a kislányt egy hónapja műszív- berendezés segítségével tartották életben. Ő volt az első kisgyerek Magyarországon, aki műszívet kapott. A beavatkozásra azért volt szükség, mert a szívizombetegségben szenvedő két és fél éves kislány keringését gyógyszerekkel már nem tudták fenntartani.

A műszív azonban csak átmeneti megoldás, ezzel az eszközzel fél évig lehet segíteni a keringést, ez idő alatt kell donort találni, ami a kislány esetében most megtörtént.

Jelenleg 20-an várnak új szívre Magyarországon, Mirjamon kívül még egy kisgyerek van a listán. Szívátültetést gyerekeknél még csak egy éve végeznek Magyarországon. Eddig ketten kaptak új szívet.


Legfrissebb országos híreink:
  • Ötpárti megegyezés a költségvetési plafonról
  • Öten sérültek meg egy balesetben Baranya megyében
  • Lemond az MDF a képviselői költségtérítés 18 százalékáról
  • Megvannak a jövő évi költségvetés új számai
  • Kiégett egy autó - kimenekült és elment a sofőr
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!