Magyarország

2008.12.18. 13:16

Bizonyítványokat hamisítottak Pécsett

<p>Pécs - Érettségi, hentes, felszolgáló, gázszerelő, erősáramú berendezés-szerelő és boltvezetői képzettséget igazoló bizonyítványokat hamisítottak Pécsett.</p>

A hamisítók a gyanú szerint tizenhét ügyfélnek adtak el hamis dokumentumokat, melyekből összesen húszat foglalt le a rendőrség.

A gyanúsítottak közül egy férfi fogadta a megrendeléseket, a másik az elkészítette az adott évnek megfelelő bizonyítványokat, ezeket könyvkötő szakember bekötötte, negyedik társuk pedig kitöltötte. A megrendeléseket intéző férfit hasonló bűncselekmények miatt már kétszer büntetették, ő most előzetes letartóztatásban van, harmincas éveikben járó társai szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség házkutatásokat tartott, és lefoglalta a hamis bizonyítványokat, amelyek között volt érettségi, továbbá hentes, felszolgáló, gázszerelő, erősáramú berendezés-szerelő, és boltvezetői képzettséget igazoló dokumentum is

A vásárlók használták is a bizonyítványokat. Volt olyan egyetemista, aki hamis érettségivel tanult. A rendőrség a vásárlókkal szemben is büntetőeljárást indított, értesítette a munkáltatóikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!