Magyarország

2010.10.04. 17:44

VÖRÖSISZAP - Eddig 60 sérültről tudnak a mentők

<p>Eddig összesen 60 égési sérültet láttak el a mentők az Ajka térségében történt vörösiszap-baleset helyszínein. Az Országos Mentőszolgálat hétfőn kora este arról tájékoztatott, hogy a 60 égési sérült közül 8-10 ember állapota súlyos, egy ember a helyszínen meghalt.</p>

10 súlyos sérült érkezett a veszprémi kórházba a vörösiszap által elborított, katasztrófa sújtotta településekről - mondta a Független Hírügynökségnek Rácz Jenő a kórház főigazgatója. A sebesültek között vannak égési sérültek, de olyan is akad, aki súlyos töréseket szenvedett. Az intézmény vezetője közölte azt is: a civil látogatókat és az ambuláns betegeket elküldték a kórházból, ahol felkészültek összesen 100 sérült fogadására.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Győrbe két súlyos sérültet szállítottak, akiknek testfelülete 40 illetve 60 százalékban égett meg. Budapestre is érkeznek a katasztrófa sújtotta területekről sebesültek. Tucatnyi emberről van szó, akiket katonai helikopterrel szállítanak a budaörsi reptérre, ahonnan mentővel viszik tovább a kórházakba.

Négy helikopter is jelen van

Az Országos Mentőszolgálat kora esti tájékoztatása szerint kora délután érkezett a bejelentés a Katasztrófavédelemtől, miszerint iszapömlés van Kolontár térségében. A mentők azonnal riasztották a legközelebbi mentőkocsit, majd a sérültek számának növekedésével további egységeket irányítottak a helyszínre. Jelenleg 20 mentőegységgel, 2 Tömeges Baleseti Egységgel és 4 helikopterrel vannak jelen.

Eddig körülbelül 60 sérültet - égési sérülésekkel - láttak el, közülük 8-10 ember állapota súlyos, egy sérült pedig a helyszínen életét vesztette. A sérültek elhelyezése a környező kórházakban és Budapesten jelenleg is tart.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!