Magyarország

2011.01.08. 15:52

A Jobbik a médiatanácshoz fordul

<p>A Jobbik beadvánnyal fordul a médiatanácshoz, amelyben a köztévé hírműsorának elmarasztalását kérik - mondta szombati sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.</p>

Mirkóczki Ádám hozzátette: a Republikon Intézet vizsgálata szerint a Magyar Televízió híradója súlyosan megsérti a kiegyensúlyozottság követelményét, alig biztosít megszólalási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, különösen a Jobbiknak. A Jobbik próbapernek tekinti beadványát - mondta a szóvivő.

A Republikon Intézet tanulmánya szerint a költségvetési szavazást megelőző héten az MTV esti híradójában megszólaló politikusok négyötöde kormánypárti volt, míg a jobbikos jelenlét aránya az egy százalékot sem érte el - emlékeztetett Mirkóczi Ádám. A Jobbik szóvivője szerint ilyen egyoldalú közszolgálati híradó a rendszerváltás óta egyik kormány alatt sem létezett, ezek az arányok az egypártrendszert idézik. Az ellenzéki politikus hozzátette: a kiegyensúlyozottság hiánya a Magyar Rádióban is megfigyelhető, a közrádió munkatársai április óta egyáltalán nem járnak a Jobbik sajtótájékoztatóira.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!