Magyarország

2011.05.18. 21:53

Kormánybiztos felel a stadionfelújításokért

<p>Budapest, Debrecen - A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért és sportberuházásokért felelős kormánybiztossá nevezték ki május elsejétől Vígh Lászlót. Megbízatása 2013. április 30-ig szól - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában közzétett kormányhatározatból.</p>

A kormánybiztos kiemelten felügyeli a debreceni Nagyerdei Stadion és a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukcióját, munkájáért csak Orbán Viktor miniszterelnöknek felel. A feladatával kapcsolatos információkat kérhet, dokumentumokat nézhet meg az érintett szervezeteknél, azok vezetőitől beszámolót kérhet. Kiemelt feladata még az érintett állami ingatlanok vagyonkezelése, üzemeltetését végző Nemzeti Sportközpontok vezetése. A kormánybiztos előterjesztéseket készít a kormánynak és észrevételeket fűzhet a sporthoz kapcsolódó jogszabály-tervezetekhez.

Idén a korábban megígért 5 milliárd forinton felül még 1,25 milliárd forint állami támogatást kap az új debreceni stadion építése, de ugyanekkora többletjuttatást kap 2012-ben is az 5 milliárd forint mellé. Az 1, 25 milliárdos többletet az idei költségvetésben különítették el. A Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának előkészítése a korábbi hírek szerint idén kezdődhet meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!