Magyarország

2012.10.14. 13:26

BÉT - A BUX minimálisan erősödött, a fő részvények vegyesen teljesítettek a múlt héten

Budapest, 2012. október 14., vasárnap (MTI) - A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 9,7 ponttal, 0,05 százalékkal nőtt, az egy héttel korábbihoz képest.

Budapest, 2012. október 14., vasárnap (MTI) - A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 9,7 ponttal, 0,05 százalékkal nőtt, az egy héttel korábbihoz képest.

Hétfőn a BUX 158 pontot esett, a bankrészvények általában jól szerepeltek más tőzsdéken is, így az OTP-t is pluszba húzták a kereskedés végére. A Magyar Telekom piacán viszont a befektetőket kissé elbizonytalanította egy magyarországi, török telekommunikációs beruházásról szóló hír.

Kedden tovább esett a BUX. Enyhén negatív hangulat és alacsony forgalom jellemezte a budapesti tőzsdét. Az OTP kitörés előtti szinteken volt, elég jól tartotta a 4150-4200 forintot, és volt esély arra napközben, hogy átviheti, de a nap végén változott a helyzet.

Szerdán enyhén emelkedett a BUX. Egy nagy külföldi vevő vásárolta az OTP papírokat, így a bankrészvény 2,4 százalékos emelkedése tartotta pozitív tartományban a BUX-ot, mivel a többi részvény árfolyama csökkent vagy stagnált.

Csütörtökön tovább emelkedett a részvényindex. A kereskedést az OTP emelkedése határozta meg, amely több mint 3 százalékkal erősödött kiemelkedően nagy forgalom mellett, és egymaga elérte, hogy 1 százalékos pluszban zárjon a hazai piac.

Pénteken enyhén csökkent a BUX, amely felülteljesített az európai tőzsdékhez képest. Az OTP esése csak enyhe korrekció volt az előző két nap kiemelkedő teljesítménye után. A Richter viszont kiugróan teljesített.

A BÉT részvényindexe, a BUX a héten 9,7 ponttal, 0,05 százalékkal erősödött, és 19 134,16 ponton zárta a hetet. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A forgalom is növekedett az előző héthez képest: 50,719 milliárd forint értékben születtek üzletek a részvénypiacon az előző heti 42,757 milliárd forint után.

Az OTP egy hét alatt 2,7 százalékkal erősödött, 4262 forinton zárt pénteken.

A Mol 1,84 százalékos gyengüléssel, 18 455 forinton fejezte be a hetet.

A Magyar Telekom árfolyama 3,76 százalékkal 410 forintra gyengült.

A gyógyszeripari részvények közül a Richter 1,11 százalékos növekedést ért el, 39 485 forintra emelkedett az árfolyama.

Az Egis részvények 17 975 forintot értek pénteken záráskor, ez azonos az egy héttel korábbi záróárral.

A kis- és közepes kapitalizációjú részvények mutatója, a BUMIX is változatlan maradt, 1089,77 ponton zárta a hetet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!