Magyarország

2012.12.01. 16:40

Mozart operáiba avatja be a nézőket a kaposvári Csiky Gergely Színház

Kaposvár, 2012. december 1. , szombat (MTI) - Wolfgang Amadeus Mozart operáiba avatja be a nézőket egy új, három előadásból álló sorozattal a kaposvári Csiky Gergely Színház.

Kaposvár, 2012. december 1. , szombat (MTI) - Wolfgang Amadeus Mozart operáiba avatja be a nézőket egy új, három előadásból álló sorozattal a kaposvári Csiky Gergely Színház.Ez a sorozat szól azoknak, akik még soha életükben nem voltak operában és nem ismerik a műfajt, valamint azoknak is, akik Mozart-rajongók és újabb részletekkel szeretnének gazdagodni a mester műveiről - mondta Dinyés Dániel, a színház zenei vezetője az MTI-nek.

Egy-egy operabeavatón mindenki ráébredhet, hogy a műfaj nem is olyan megközelíthetetlen, mint amilyennek gondolta - emelte ki a sorozat ötletgazdája. A rendhagyó előadásokról szólva Dinyés Dániel elmondta: a beszélgetős koncertek alatt lehetőség nyílik megismételni egy-egy részt, egy jelenetet többféleképpen is kipróbálhatnak, "ráérősen kutakodhatunk a zenei szövet és énekszólamok összefüggésében".

A hétfőn induló operabeavató sorozat keretében a kivételes tehetségű zeneszerző három legismertebb és legnagyobb sikert aratott olasz nyelvű művével - mindhárom opera szövegírója Lorenzo da Ponte - ismerkedhet meg a közönség. Elsőként a Figaro házasságát, majd a Don Giovannit és végül a Cosi fan tuttét veszik górcső alá Dinyés Dániel zeneszerző, karmester elemzésével.

Az operarészletek négy fiatal operaénekes, Herczenik Anna, Kolonits klára, Cseh Antal és Gábor Géza mellett Nyári Szilvia, Kőrösi András és Hüse Csaba színművészek előadásában szólalnak meg.

 

 

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!