Magyarország

2016.11.17. 16:41

600 napos titok: Megtört a férfi, bevallotta, hogy megölte és elásta az erdőben a 3 gyerekes anyát

Jászfelsőszentgyörgy - Lelki páncélt épített maga köré egy férfi, aki több mint másfél évvel ezelőtt megölte szerelmét. Azt hitte, ez örökre megvédi titkát, melyről csak az édesanyja sejtett valamit, de soha nem beszéltek róla, a mama megvédte a fia becsületét.

Jászfelsőszentgyörgy - Lelki páncélt épített maga köré egy férfi, aki több mint másfél évvel ezelőtt megölte szerelmét. Azt hitte, ez örökre megvédi titkát, melyről csak az édesanyja sejtett valamit, de soha nem beszéltek róla, a mama megvédte a fia becsületét.

A fiú hatszáz nap elteltével beismerő vallomást tett.

Nyoma veszett egy 32 éves nőnek Jászfelsőszentgyörgyön 2015. március 21-én. A dolgos, csinos, háromgyermekes asszony két héttel korábban szakított párjával, de nem volt az életében új kapcsolat, nem akart elutazni, készült a gyermekelhelyezési perre, amin aztán nem jelent meg. Főbérlőjének tűnt fel a hiánya, több napja nem járt otthon, ám a villanyt égve hagyta. Ismerve a szokásait ez azt jelentette, csak pár percre mehetett el, legalábbis úgy tervezte. A sokat barátkozó, telefonáló, internetező nő attól a naptól fogva nem adott életjelt magáról. A jászberényi kapitányságon jelentették be az eltűnését, a nyomozók több mint félszáz tanút hallgattak ki, de csak addig a következtetésig jutottak el, hogy az eltűnt nőt valami baj érhette. Elrendelték a körözését, de az sem hozott eredményt.

– Zavart minket a megoldatlan ügy, a három gyerek nem tudta, hol az édesanyja, ezért főkapitányi utasításra idén júliusban nyomozócsoport alakult az eltűnt nő titkának felderítésére – idézte fel Nagy Atilla alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálója. – Részletesen elemeztük a beszerzett adatokat, annyit tudtunk, hogy a nő utoljára volt párja, a jászfelsőszentgyörgyi T. Gábor (35) lakására indult meglátogatni közös gyereküket. A nő akarta felnevelni a gyermekeit.

A körözési eljárás lehetővé teszi, hogy a tanúkat poligráfos hazugságvizsgálat alá vessék, amit november elején mind a volt élettárs, mind annak édesanyja önként vállalt. Mondták is a zsaruknak, legalább megnyugszik a falu, mert őket okolják a mindenki által szeretett nő eltűnése miatt, pedig nekik semmi közük hozzá.

– Mi sejtettük, hogy ez így nem igaz, s jól jött a nyomozásnak, hogy vállalták a vizsgálatot – vette át a szót Gecse Krisztina törzszászlós, nyomozó. – November 9-én egymástól elkülönítve kezdtük el az anya és fia vizsgálatát, és a szakértő délután a kérdésekre adott válaszok alapján arra a megállapításra jutott, a férfi mély, sötét titkokat rejt az eltűnt nőről, tudja, hogy halott, s ő a felelős a haláláért. Ekkor T. Gábort már nem tanúként, hanem emberölés gyanúsítottjaként hallgattuk ki, a jól felépített kihallgatási taktika szerint váltva egymást, kicserélve az információkat a vele párhuzamosan, tanúként kihallgatott édesanyjától kapott válaszokból. A férfi hajnalig, 1 óra 50 percig bírta, ekkor ismerte be, hogy megölte a nőt, s miután legördült róla a titok köve, részletesen elmondott mindent.

T. Gábor vallomása szerint 2015. március 21-én háza teraszán beszélgetett volt párjával. Egy hétköznapi dolgon vesztek össze, ám benne már akkora volt a feszültség, hogy felkapott a földről egy husángot vagy szerszámnyelet – erre nem emlékezett pontosan –, és többször fejbe vágta az asszonyt. Az áldozat összeesett, a férfi szerint az udvaron meg is halt. T. Gábor a nő holttestét egy műanyag zsákba tette, autóval kivitte a falutól három kilométerre lévő erdőbe, és elásta a Zagyva árterében.

– Az anya sejtette, mit tehetett a fia, miért tűnt el a nő, de nem beszéltek erről, tabu volt a téma – folytatta a nyomozó. – Az asszony védte a fiát. Amikor rájött, hogy vége, nem lehet tovább leplezni, bocsánatot kért tőlem, amiért hazudott a rendőrségnek. Pontosan hatszáz nappal az eltűnés után derült fény a titokra, az anya és a fia azt hitték, ha ennyi idő eltelt, és senki nem kérte rajtuk számon a történteket, akkor az már örök feledésbe merül.

Napfelkeltekor nyomozók, bűnügyi technikusok lepték el a szentgyörgyi árteret. T. Gábor egy jellegzetes fához viszonyítva mutatta meg, hol rejtette el a holttestet. Az eltelt több mint másfél év alatt kicsit megváltozott az ártér, a gyanúsított is elbizonytalanodott. A helyszínelők földradarral vizsgálták a talajt, egy munkagép is segített az ásásban. Több mázsa elföldelt szemét, kutyatetem előkerülése után délután találták meg az asszony maradványait. Elsődlegesen a ruhája alapján azonosították, a végleges döntést a DNS-vizsgálat elvégzése után lehet majd kimondani. A műanyag zsákba csomagolt holttestet az alatta lévő földdel együtt emelték ki, és vitték igazságügyi orvostani boncolásra. Ott állapítják majd meg a halál tényleges okát és időpontját.

Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás T. Gábor ellen, a bíróság november 11-én elrendelte előzetes letartóztatását.

- Végh Attila, Zsaru Magazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!