Nagyvilág

2007.12.05. 21:58

Malina Hedvig: megvan a második állítólagos támadó is?

<p>A szlovák főügyészség már ismeri Malina Hedvig másik állítólagos támadóját is - értesült szerdán az aktualne.sk szlovák híportál. Marcel Grzybának&#160;már részt is kellett volna vennie egy főügyészségi kihallgatáson, de nem jelent meg, sőt, a postázott idézést sem vette át.</p>

A főügyészségen ellenben két napon át folyt a másik gyanúsított, Róbert Benci kihallgatása. A rendőrség korábban azt állította, Bencinek megdönthetetlen alibije van, pedig fényképekről Hedvig felismerni vélte. A gyanúsítottat most arról faggatták, miként viszonyul a szélsőséges mozgalmakhoz, és több oldalt írattak vele teli, hogy kézírását egybevethessék az állítólag megvert diáklány blúzán lévő magyarellenes feliratokkal.

Minderről Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica számolt be, mert a főügyészség a vizsgálat végéig érdemben nem nyilatkozik az ügyről. Az ügyvéd szerint felesleges az írásszakértői vizsgálat, mert a blúz azt követően már nem tekinthető bizonyítéknak, hogy a rendőrség kiadta a belügyminiszternek, aki az ügyről tartott első, tavaly szeptemberi sajtótájékoztatóján bemutatta a ruhadarabot.

Kvasnica egyébként saját bevallása szerint döbbenten vette tudomásul, hogy a Hedvig első, tavaly szeptemberi rendőrségi kihallgatásáról készül videofelvételnek csak egy részét kapta meg. A belügyminiszter ugyanis az ügy kezdetén még öt és fél órás felvételről beszélt, az ügyvéd azonban csak két és fél órás anyaghoz juthatott hozzá több hónap kérvényezés után. Hedvig állítja, ezen a kihallgatáson embertelenül és megalázó módon bántak vele.

Malina Hedviget állítása szerint tavaly augusztus 25-én azért verte meg két bőrfejű fiatal férfi Nyitrán, mert hallották, hogy magyarul beszél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!