Nagyvilág

2008.06.21. 16:43

Újabb földrengések Görögországban

<p>Görögország - Két erős földrengés is megrázta szombaton a Peloponnészoszi-félsziget déli részét. Délelőtt 11 órakor egy, a Richter-skála szerin 5,4-es erősségű földmozgást regisztráltak, majd három órával később egy 5,9-est. Áldozatokról vagy károkról egyelőre nincs hír.</p>

Mindkét rengés epicentruma a félsziget közelében, a tenger alatt, Athéntól 270 kilométerre délnyugatra volt. A Görög Nemzeti Szeizmológiai Intézet egyik munkatársa szerint valószínűleg a februári, 6,5-es erősségű földmozgások utórengéseiről van szó.

Az Európában észlet összes földrengésnek csaknem felét Görögország területén mérik. A legutóbbi, halálos áldozatokkal is járó rengések június 8-án voltak Görögországban. A Peloponnészoszi-félsziget északi részét sújtó, akkori katasztrófában két ember halt meg, több mint 140 pedig megsebesült.

Kapcsolódó cikkek:

  • Pusztító tájfun a Fülöp-szigeteken - 14 halott
    Legkevesebb 14 ember életét vesztette, nyolc pedig eltűnt a Fülöp-szigetek déli tartományain végigsöprő Fengsen tájfun következtében - közölték szombaton a helyi hatóságok.
  • Földrengéssel riogatott a hekker
    Óriási ijedelmet keltett egy 19 éves kínai hekker akciója.
  • Földrengés után árvíz Szecsuánban
    Tovább súlyosbodik az árvízhelyzet Kínában. Az AFP hírügynökség hétfői jelentése szerint a kínai hatóságok 70 ezer ember kitelepítését rendelték el Vencsuán városánál, amely a május 12-ei, több tízezer ember halálát okozó földrengés epicentruma közelében fekszik.
  • Földrengés Japánban: megtalálták a külföldieket
    Megtalálták a három eltűntnek hitt külföldit vasárnap Japánban. A hatóságok korábban úgy tudták, hogy három külföldi és egy japán állampolgár kempingezni ment abban a térségben, ahol a leginkább pusztított a szombati földrengés.
  • Árvíz Kínában: 55 halott
    A földrengés után árvíz pusztít Kína déli és keleti részein. Eddig legkevesebb 55 ember halt meg, heten eltűntek és több mint egymillió lakosnak kellett elhagynia otthonát - közölte a kínai kormány és az állami média vasárnap.
  • Kínában tovább csökkent a földrengéstó vízszintje
    Tovább csökkent szerdán a korábban több mint egymillió embert fenyegető árvízveszélyes földrengéstó vízszintje Kína Szecsuan tartományában - közölte az Új Kína hírügynökség.
  • Erős földrengés Görögországban
    A Richter-skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg vasárnap Görögország peloponészoszi térségét. A görög hatóságok egyelőre nem közölték, hogy vannak-e áldozatok és mekkorára becsülhetők a károk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!