Nagyvilág

2008.11.22. 14:26

Elgázolták Mark Webbert

<p>Eltörte a lábát az ausztrál Forma 1-es pilóta, Mark Webber, miután szombaton biciklizés közben elütötte egy autó az Ausztráliához tartozó Tasmánia szigetén, Porth Arthur közelében.</p>

A Red Bull csapat 32 éves versenyzője saját szervezésű, több sportágból álló jótékonysági rendezvényén szenvedett baleset, az első vizsgálatok szerint hat hétig biztosan nem ülhet versenyautóba.

Webbert helikopterrel a hobarti kórházba szállították, ahol egy rögzítőcsavart tettek az eltört jobb lábába. Három napig mindenképpen bent kell maradnia - mondta a rendezvény egyik szervezője. A hírek szerint a sérülés miatt hat hétig nem tud majd versenyautót vezetni.

Webber a saját szervezésű Mark Webber Pure Tasmania Challenge elnevezésű jótékonysági versenyen vett részt, ahol az indulóknak 250 kilométert kell teljesíteniük mountain bike-kal, kajakkal és gyalog. Az eseményen összegyűjtött pénzt egy gyerekrák-alapítvány kapja.

A 32 éves Webber 2002-ben debütált a Forma 1-ben, eddig 121 nagydíjon vett részt, és kétszer állt dobogón.

Kapcsolódó cikkek:

  • "Jó Forma-1-es pilóta lehettem volna"
  • Valentino Rossi Ferrarit tesztel
  • A kanadaiak Ecclestone-t okolják
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!