Nagyvilág

2010.07.21. 18:38

Ejtették a pedofi ügyben indult eljárást Németországban

<p>A német ügyészség szerdán bejelentette, hogy lezárták a Robert Zollitsch római katolikus érsek elleni nyomozást, egy gyermekrontással kapcsolatos ügyben.</p>

A Német Püspöki Konferencia jelenlegi vezetőjét azzal gyanúsította egy férfi, hogy a nyolcvanas években munkalehetőséget biztosít egy olyan papnak, akiről tudta, hogy kisfiúkat erőszakolt meg. Az érsek tagadta a vádakat.

A Németország déli részén található Konstanz város ügyészsége közleményben tudatta, hogy lezárták a nyomozást Robert Zollitsch érsek ellen, mert az ügy már elévült. Az ügyészség közlése szerint, ha az elévülési időn belüli eset kerülne napvilágra, akkor is bizonyítani kéne, hogy az érsek szándékosan cselekedett, amire nincsen bizonyíték.

Az ügyészség júniusban indított eljárást egy férfi panasza alapján, aki azt állította, hogy a hatvanas években molesztálta a birnaui monostor egyik papja. A férfi azt állította, hogy Zollitsch annak ellenére alkalmazta az érintett papot 1987-ben, hogy tudta, gyerekeket rontott meg. A pap azóta már meghalt.

Gyermekmegrontási ügyekben húsz év az elévülési idő Németországban, amelyet az áldozat 18. születésnapjától számolnak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!