Nagyvilág

2010.08.09. 17:11

Naomi Campbell egykori ügynöke is cáfolta a vallomást

<p>Charles Taylor volt libériai elnök gyémántokat adott Naomi Campbellnek 1997-ben, egy dél-afrikai jótékonysági vacsora után - közölte hétfőn a brit szupermodell egykori ügynöke, a háborús bűnökkel vádolt Taylor elleni hágai perben tett tanúvallomásában.</p>

A szupermodell egykori ügynöke, Carole White azt állította a Sierra Leone-i háborús bűnöket tárgyaló különleges hágai törvényszék előtt tett tanúvallomásában, hogy Naomi Campbell tudta, hogy gyémántokat fog kapni Taylortól, és "nagyon izgatott volt". Az ügynök közlése szerint a vacsora alatt Taylor és Campbell "finoman flörtölt egymással", és a szupermodell egyszer odasúgta White-nak, hogy gyémántokat fog kapni a libériai elnöktől.

Naomi mégsem tudta?

Az ügynök elmondta, hogy ott volt, amikor két férfi az éjszaka megérkezett Campbell szobájához, és átadták neki a csomagot, közölve: ezek a gyémántok. White elmondása szerint a szupermodell meg is mutatta neki a drágaköveket, de csalódott volt, mert nem csillogtak. Hasonlóan nyilatkozott a bíróság előtt Mia Farrow amerikai színésznő is, aki elmondta: Campbell tudta, hogy Charles Taylortól kapta a gyémántokat.

Naomi Campbell előző héten csütörtökön tett tanúvallomást a bíróság előtt. A modell azt állította, hogy fogalma sem volt arról, hogy kitől kapta a "koszosnak látszó köveket", amelyekben nem ismerte fel a csiszolatlan gyémántot.

Az ügyészek azt igyekeznek bizonyítani, hogy a volt libériai elnök illegálisan kibányászott csiszolatlan gyémántokért cserébe fegyverrel látta el a Sierra Leone-i lázadókat az ottani polgárháború idején. Az ex-elnök azt állítja, hogy soha nem volt köze "véres gyémántokhoz".

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!