Nagyvilág

2010.10.26. 15:54

Horrorfilm vezeti a Hallowen előtti utolsó hétvége mozis toplistáját

<p>Az "Újabb parajelenségek" (<a href="http://video.mon.hu/onok-kuldtek/ujabb-parajelensegek-paranormal-activity-2?autoPlay=true">Paranormal Activity 2</a>) című horror vezeti a hétvégi bevételi listát az észak-amerikai mozikban, 41,5 millió dolláros (8,2 milliárd forint) bevétellel nyitva a Halloween előtti utolsó hétvégén - jelentette az Exhibitor Relations piackutató vasárnap</p>

A Tod Williams rendezte mozi a forgalmazók reményei szerint eléri a film 2007-es első részének sikerét: a pár tízezer dolláros gyártási költséggel forgatott Paranormal Activity ugyanis százmillió dollárnál is több bevételt ért el.

A horrorfilm mindenesetre elég ijesztő volt ahhoz, hogy a második helye szorítsa a toplistán a "Jackass 3D" című vígjátékot, ami a bemutatója utáni második hetet is 21,6 millió dolláros (4,2 milliárd forint) bevétellel zárta. Harmadik helyen a szintén a múlt héten bemutatott "Red" áll, amely parádés szereposztásának - Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren - is köszönhetően 15 millió dollárt (2,9 milliárd forint) hozott a forgalmazóknak.

Clint Eastwood misztikus thrillere, a Matt Damon főszereplésével készült "Hereafter" a negyedik helyen nyitott a bemutató hétvégén, míg ötödik helyre csúszott vissza a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg életét bemutató "A közösségi háló" (The Social Network) című mozi.

Hatodik helyen a Triple Crown-t megnyerő versenylovat és gazdáját ábrázoló Disney-film, a "Secretariat" áll, míg hetedik helyre az "Ilyen az élet" (Life As We Know It) című romantikus vígjáték került. A Warner Brothers animációs filmje, az "Őrzők legendája" (Legend of the Guardians) mostanra a nyolcadik helyre csúszott vissza, megelőzve Ben Affleck "Tolvajok városa" (The Town) című thrillerét és a "Könnyű nőcske" (Easy A) című vígjátékot.

FH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!