Nagyvilág

2011.02.27. 15:28

LÍBIA - A tüntetők kezére került al-Zavíja

<p>Helyszíni beszámolók szerint a líbiai tüntetők átvették az irányítást a Tripolitól 50 kilométerre fekvő al-Zavíja városban, ahol napokon át súlyos harcok folytak a felkelők és a katonaság között.</p>

Az AFP szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy a belvárosi Mártírok terén több ezer demonstráló fogadta "Le a rezsimmel! Szabadságot akarunk!" felkiáltással a városba beengedett újságírókat, akik azt közölték, hogy al-Zavíjában nem látták a fegyveres testületek egyetlen tagját sem.

A városban öt napja törtek ki a harcok a Moammer Kadhafi uralma ellen tüntetők, valamint a líbiai vezető támogatói és a biztonsági szolgálatok emberei között. Helyi emberi jogi csoportok szerint a harcok legkevesebb 35 áldozatot követeltek al-Zavíjában. Kadhafi csütörtökön azzal vádolta meg a városban tüntetőket, hogy drogokat szednek és az al-Kaida terrorszervezet befolyása alatt állnak.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!