Nagyvilág

2013.01.07. 16:17

Jézus a facebook haverod lenne

Ha élne, valószínűleg a lelkeket befogó halászhálóját az internet tengerébe vetné és olyan közösségi oldalakat használna, mint a facebook vagy a twitter – jelentette ki a Német Katolikus Egyház egyik vezetője.

Ha élne, valószínűleg a lelkeket befogó halászhálóját az internet tengerébe vetné és olyan közösségi oldalakat használna, mint a facebook vagy a twitter – jelentette ki a Német Katolikus Egyház egyik vezetője. Robert Zollitsch, freiburgi érsek, aki a hétfőn rendezett Németországi Érseki Konferencia vezetője szerint Jézus minden bizonnyal örömmel használta volna ezeket az oldalakat. – Mindig is kereste az emberek társaságát és néha szokatlan módon érte el őket – nyilatkozta a Ruhr Nachricten-nek.

Alapvetően az összes média alkalmas arra, hogy eljuttassa Isten igéjét az emberekhez – fogalmazott. Az érsek szerint a szociális média közel sem egy értelmetlen hipermodern valami, hanem egy olyan módja az emberekhez való eljutásnak, amit eleddig a katolikus egyház nem alkalmazott. Zollitsch már küldött twitter posztokat az érsekség híreiről a nagyvilágba és úgy gondolja, hamarosan elindítja privát fiókját is.

Lehet, hogy előbb utóbb tényleg ez lesz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!