Nagyvilág

2013.05.13. 08:57

Berlusconi saját tévéjében védte magát a Ruby-perben elhangzó vádbeszéd előtt

Róma, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök saját televízióadóján beszélt az őt kiskorú lány prostituálásával vádoló Ruby-perről vasárnap este, alig néhány órával a per ügyészének a milánói bíróságon várható vádbeszéde előtt.

Róma, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök saját televízióadóján beszélt az őt kiskorú lány prostituálásával vádoló Ruby-perről vasárnap este, alig néhány órával a per ügyészének a milánói bíróságon várható vádbeszéde előtt.

Az interjút A húsz éves háború. Ruby: utolsó felvonás címmel sugározta a négyszeres kormányfő családjának tulajdonában levő Canale 5 televízióadó. A jobbközép Szabadság Népe (PdL) párt elnöke a lombardiai Arcoréban levő San Martino-villában beszélt az ügyről és az utóbbi húsz évben ellene indított perekről.

Ebbe a villába jártak 2010-ig a Berlusconi által adott estélyekre azok a fiatal nők, akiket a milánói ügyészség szerint Berlusconi prostitúcióra kényszerített, közöttük a Szívtipró Rubyként ismert, akkor még kiskorú marokkói Karima el Mahrough is.

A vád szerinti szexpartykat Berlusconi "teljesen normális, elegáns" vacsoráknak nevezte, és most először megmutatta a kameráknak a villa termeit: többek között azt a helyiséget is, ahol - a neki tulajdonított kifejezéssel - a "bunga-bungázás" folyt volna közte és a lányok között.

A 2011-ben kezdődött Ruby-perben Ilda Boccassini ügyész hétfőn készül elmondani a vádbeszédet. Berlusconit az ügyben kiskorú prostitúcióra kényszerítésével és hivatali hatalommal visszaéléssel vádolják.

Az interjúban Berlusconi azt hangoztatta, hogy nem ismerte Ruby pontos életkorát. Elmondta, hogy amikor a lányt 2010 tavaszán letartóztatták, azért telefonált be a milánói idegenrendészetre, mert meg volt győződve arról, hogy Ruby igazat mondott, és tényleg a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga. "Ha így lett volna, akkor meg az lett volna a baj, hogy diplomáciai botránnyal börtönbe hagyom jutni" - mondta Berlusconi.

Hozzátette, Ruby nehéz sorsa meghatotta őt: összesen 57 ezer eurót adott a lánynak "segítségként". A Berlusconi-csatornán sugárzott interjúban Ruby is megszólalt, ismételten hangsúlyozva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Berlusconival.

Bírósági ügyeiről Berlusconi úgy beszélt, mint "a baloldali bírák harcáról" vele szemben. Kijelentette, hogy "bosszúért kiált" az a 2011-es másodfokú ítélet, amely arra kötelezte őt, hogy 564 millió euró kártérítés fizessen Carlo De Benedetti vállalkozónak a Mondadori kiadócsoport törvénytelen megszerzése miatt.

Berlusconit május 8-án másodfokon négy évre ítélték adócsalás miatt a Mediaset-perben.

A négyszeres olasz kormányfő jobboldali pártja, a PdL szombaton tüntetést rendezett Bresciában "a Berlusconit üldöző" igazságszolgáltatás ellen.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!