Nagyvilág

2014.04.28. 16:49

Pokoli családirtás Kárpátalján

Veréce - Késszúrásokkal végeztek egy öttagú családdal a Nagyszőlőshöz közeli, zömében ruszinok lakta Veréce községben – a gyilkosok a kiskorú gyerekeket sem kímélték.

Veréce - Késszúrásokkal végeztek egy öttagú családdal a Nagyszőlőshöz közeli, zömében ruszinok lakta Veréce községben – a gyilkosok a kiskorú gyerekeket sem kímélték.

A mészárlást az egyik szomszéd fedezte fel, akinek feltűnt, hogy a hétfő délelőtti dologidő ellenére sem ad senki életjeleket a szomszédos portán. A bejárati ajtó feltörése után eléjük táruló látványtól a kiérkező járőrök is rosszul lettek.

A megyei rendőrkapitányság gyilkossági csoportjának vezetője a helyszíni szemlét követően elmondta, hogy a családi házban megtalálták az ott lakó két kiskorú gyerek, a szülők és a nagymama holttestét. A családfőt kivéve mindegyiküket késszúrásokkal gyilkolták meg. Az elsődleges vizsgálat szerint az apa önkezével vetett véget az életének. A közelében a gyilkosság feltételezett eszközéül használt konyhakést is megtalálták.

A rendőrség felvétele a helyszínről

A rendőrség párhuzamosan két irányban kezdték meg a nyomozást. A legkézenfekvőbb változat, hogy a családtagjaival a beteges féltékenységéről közismert családfő végzett, majd öngyilkosságot követett el. A nyomozók ugyanakkor azt sem zárják ki, hogy egy vagy több ismeretlen személy volt az elkövető, akik az öngyilkosság látszatával próbálták a halott férfira terelni a gyanút. Arról, hogy az utóbbi feltételezést mire alapozzák, a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb információt.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!