Nagyvilág

2017.01.15. 14:34

Obelix kereket oldott Oroszországból

Gerard Depardieu három évnyi orosz állampolgárság után ócska fészernek titulálta új hazáját, és végleg hazaköltözött belgiumi otthonába.

Gerard Depardieu három évnyi orosz állampolgárság után ócska fészernek titulálta új hazáját, és végleg hazaköltözött belgiumi otthonába.

Bár mordvinföldi bejelentett lakhelyét egyelőre megtartotta, mindkét lakását eladva visszaköltözött Európa nyugati felébe az Asterix-filmek termetes hősének megtestesítője. Búcsúzólag csak annyit nyilatkozott, hogy az ott eltöltött néhány év tapasztalatai alapján Oroszország egy jókora fáskamrára emlékezteti.

– Lehetséges, hogy ha egyszer megint kedvem szottyan arra az életre, egy pár napra visszalátogatok majd abba a fészerbe – mondta Depardieu.

A francia színész 2013. január 1-én Vlagyimir Putyin külön rendeletére kapta meg az orosz állampolgárságot. Akkor még egy nagyszerű országnak nevezte új hazáját. Orosz személyi igazolványa mellé két lakást is kapott ajándékba: egyet Szaranszkban, a másikat Groznijban – az utóbbi értékét 15 millió rubelre (72,5 millió forintra) becsülik az ingatlanpiacon.

Állampolgársági esküjét követően aktív részt vállalt Putyin és az orosz kormányzat népszerűsítésében. Több orosz gyártású filmben is szerepelt: még a szikár, aszkéta alkatú Raszputyint is alakította a híres-hírhedt szerzetesről szóló történetben.

Gerard Depardieu mostanság a NewsOnline24 értesülései szerint a 2012-ben vásárolt belgiumi házában rendezkedett be. De gyakran átugrik Dél-Franciaországba is, hogy az ottani szőlőbirtokait gondozza.

- Palkó István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!