Nagyvilág

2018.04.12. 18:29

Életműdíjjal tüntetik ki Bécsben Mészáros Mártát

Budapest - Mészáros Mártát életműdíjjal tüntetik ki Bécsben, a pénteken kezdődő Let s CEE Filmfesztiválon.

Budapest - Mészáros Mártát életműdíjjal tüntetik ki Bécsben, a pénteken kezdődő Let s CEE Filmfesztiválon.

Az osztrák seregszemle díszvendége lesz Mészáros Márta, akinek hat évtizedes és világszerte méltatott munkássága előtt életműdíjjal tisztelegnek. A rendező április 16-án A filmkészítés művészete címmel mesterkurzust is tart, amelynek keretében élményeiről, tapasztalatairól és munkamódszeréről mesél az érdeklődőknek - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A filmfesztiválon levetítik Mészáros Márta legutóbbi, Aurora Borealis - Északi fény című filmjét is.

A Let s CEE Filmfesztivál idén külön programot is szentel a magyar filmnek: a Best of Hungary szekcióban Mészáros Márta filmje mellett Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című rendezése és Antal Nimród A Viszkis című filmje is műsoron lesz.

Kostyál Márk Kojot című alkotása az ígéretes elsőfilmeseket felvonultató Promising Debuts című válogatásban versenyez, a rövidfilmesek között pedig Baranyi Benő Gábor Bújócska és Dudás Balázs Welcome című filmjei indulnak. A dokumentumfilmek mezőnyében Simonyi Balázs kiemelkedő sikerű Ultra című alkotása mérkőzik meg a győzelemért.

Versenyen kívül szerepel a programban Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmje és a magyar koprodukcióban készült Megszállás 1968 című dokumentumfilm is, amelynek magyar epizódját Dombrovszky Linda rendezte.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!