25 éve a szenvedélye

2019.11.14. 14:09

Titkos hobbinak hódol Rod Stewart

A brit rocksztár Los Angeles-i házának padlásán egy egész várost épített egy vasútmodell köré.

70327241. Puebla. 27 Mar. 2017 (Notimex- Carlos Pacheco).- El cantante Rod Stewart en gira por nuestro país, se presentó con sus grandes éxito ante cientos de personas que asistieron a su presentación en Puebla. NOTIMEX/FOTO/CARLOS PACHECO/FRE/ACE/

Forrás: FRE/ACE

Fotó: Carlos Pacheco

Rod Stewart brit rocksztár 25 éve egy titkos hobbinak hódol, a modellvasút-építésnek, és Los Angeles-i házának padlásán egy egész várost épített egy vasútmodell köré az 1940-es évek amerikai metropoliszainak stílusában.

A 74 éves énekes a Railway Modeller című brit szakfolyóirat csütörtökön utcára kerülő decemberi számában fedte fel eddig titokban tartott szenvedélyét. Azt mondta, hogy a Grand Street and Three Rivers City nevű, felhőkarcolókat, emberektől nyüzsgő utcákat, a háttérben hegyeket is felvonultató monumentális makettet 90 százalékban saját maga építette.

A modellépítést az 1990-es évek elején kezdte, de a modellvasutak már nyolc- vagy kilencévesen megragadták a képzeletét, amikor egy családi nyaralás alkalmával Bognor Regis dél-angliai üdülőhelyen meglátott egy káprázatos makettet egy szaküzlet kirakatában.

Sikeres zenészi karrierje ellenére sosem hagyott fel a vasútmodellezéssel, turnéi alkalmával olykor két szállodai szobát bérelt, hogy szabad idejében az egyikben a modellváros toronyházain barkácsolhasson.

Azt mondta, hogy

a legapróbb részletekig kimunkálja a maketteket, ki nem állhatja az elnagyolt modelleket, mert a részletek hiánya mindent elront.

A padlásán lévő, csaknem 40 méteres képzeletbeli város vasútját az amerikai vonatok ihlették meg, mert amikor elkezdte a modellépítést, Los Angeles-i házából az ottani vasútra volt rálátása.

A nyilvánosság előtt azért nem beszélt eddig a vasútmodellek iránti rajongásáról, mert nem akarta, hogy a mértékadó sajtó gúnyolódjon rajta emiatt.

Pedig nem ő az egyetlen híresség, aki rajong a vonatok kicsinyített másáért, hasonló hobbija volt vagy van Walt Disney-nek, Neil Youngnak, Frank Sinatrának vagy Roger Daltrey-nek, a The Who énekesének is.

Borítókép: Rod Stewart

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában