felmérés

2020.08.15. 18:40

Augusztusban javult a befektetői hangulat az euróövezetben

Áprilisban volt a mélypont, azóta javulnak a számok.

Augusztusban már sorban a negyedik hónapja javult a befektetői hangulat az euróövezetben a Sentix GmbH gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Augusztusra vonatkozóan mínusz 13,4 pontra javult a júliusi mínusz 18,2 pontról a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe az elemzők körében kialakult átlagosan mínusz 15,1 pontos konszenzus helyett.

A hangulatindex a januári 7,6 ponton kezdte az évet, legmélyebbre, mínusz 42,9 pontra áprilisban zuhant, májusban mínusz 41,9 pontra javult, júniusban mínusz 24,8 pont, júliusban pedig mínusz 18,2 pont lett az értéke.

A befektetők aktuális helyzetüket mínusz 41,3 ponttal értékelték augusztusra vonatkozóan, ami javulás a júliusi mínusz 49,5 ponthoz képest és a legmagasabb érték március óta. A kilátások megítélésében nem történt javulás az előző hónaphoz képest, a mutató 19,3 pontra állt be 19,5 pont után.

„Összességében véve még nincs ok az örömre”

- foglalta össze a mintegy ezer pénzügyi befektető körében végzett felmérés megállapításait Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója. A gazdasági talpraállás nagyon is vontatottnak tűnik, a harmadik negyedév még mindig markáns recessziós jegyeket mutat. Feltűnő azonban, hogy egy második fertőzési hullám lehetősége nem okozott semmilyen ijedelmet a befektetők körében – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!