Járvány

2020.05.06. 15:00

Arteta: nekünk és a társadalomnak is szüksége van a focira

Az Arsenal edzője szerint az angol Premier League klubjainak most arra kell figyelmet fordítaniuk, hogy a bajnokság újrakezdése előtt felkészítsék labdarúgóikat a biztonsági intézkedések betartására.

Arsenal's Spanish head coach Mikel Arteta gestures as he leaves after the English Premier League football match between Burnley and Arsenal at Turf Moor in Burnley, north west England on February 2, 2020. - The game finished 0-0. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A 38 éves spanyol Mikel Arteta, aki március 12-én az első ismert koronavírustesztet produkálta a PL-ben, Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta:

nagyon szigorúan be kell tartani a protokollt, ennek pedig előfeltétele, hogy mindenki tisztában legyen az edzésekre, illetve a mérkőzésekre vonatkozó egészségügyi, higiéniai előírásokkal.

„Szigorúnak kell lennünk a protokollt illetően.

A józan ész alapján dől el, mikor tehetjük meg a következő lépést, nem rohanhatunk”

- mondta, majd úgy folytatta:

„Az a célunk, hogy játszhassunk, szükségünk van arra, hogy futballozzunk, szándékunkban áll játszani – ez fontos a társadalomnak és a gazdaságnak is.

Ez a mi felelősségünk. Készen kell állnunk, hogy ha azt mondják, »gyerünk, nyitva az ajtó«, beletaposhassunk a gázba.”

A 20 PL-klub múlt héten tárgyalt a tervekről, de döntés egyelőre nem született a március közepén félbeszakított bajnokság újraindításáról, az érintettek a kormány állásfoglalására, a korlátozó intézkedések enyhítésére várnak.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában