ökölvívás

2020.05.07. 19:40

Visszatérne a ringbe Evander Holyfield

Az 53 éves ex-világbajnok Mike Tyson után a profi boksz aranykorának egy másik amerikai nehézsúlyú „bombázója”, az 57 esztendős Evander Holyfield is tudatta, hogy vissza akar térni a szorítóba.

BEVERLY HILLS, LOS ANGELES, CA, USA - MAY 19: Boxer Evander Holyfield arrives at the 2019 American Icon Awards held at the Beverly Wilshire Four Seasons Hotel on May 19, 2019 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Image Press Agency

Fotó: Xavier Collin

Holyfield a TMZ portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy örömmel bokszolna újra bemutató mérkőzéseken.

„A bajnok visszatért! Szeretném bejelenteni, hogy megint ringbe szállok, ahol nagyszerű dolgokat fogok mutatni”

- mondta az elnyűhetetlen sportember, aki a profi ökölvívás históriájában egyetlen nehézsúlyúként tudta megszerezni a vb-övet – s ezzel a vitathatatlan bajnok címet – valamennyi nagy világszövetségnél.

Az amatőrként olimpiai bronzérmes Holyfield, aki a nyolcvanas évek közepén csatlakozott a hivatásosok táborához,

44 győzelmet aratott két döntetlen és tíz vereség mellett, mielőtt 2014-ben hivatalosan is visszavonult.

Fénykorában kétszer is megvívott Tysonnal, 1996-ban kiütéssel nyert fiatalabb vetélytársával szemben, az 1997-es összecsapásukon pedig leléptették riválisát, mivel a csata hevében Holyfield fülébe harapott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában