Európa-liga

2021.05.07. 16:39

Arteta szerint az elődöntős búcsú tönkretette az Arsenalt

A spanyol edző szerint több helyzetet dolgoztak ki, mint a rivális, és a visszavágó második félidejében nyújtott teljesítményük alapján győzelmet érdemeltek volna

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője csalódottan értékelte, hogy csapata búcsúzni kényszerült a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében, miután az idegenben elszenvedett 2-1-es vereség után csütörtök este 0-0-t játszott otthon a Villarreallal.

A spanyol edző szerint több helyzetet dolgoztak ki, mint a rivális, és a visszavágó második félidejében nyújtott teljesítményük alapján győzelmet érdemeltek volna, ugyanakkor a rossz helyzetkihasználásuk megpecsételte a sorsukat.

„Tönkrementünk, nagyon csalódottak vagyunk, de gratulálnunk kell az ellenfélnek. Az első meccsen rosszul kezdtük, és a visszavágón sem volt nálunk mindenki a legjobb állapotban” – foglalta össze Arteta a párharc során történteket.

Az Arsenal búcsújával eldőlt, hogy az észak-londoniak nagy valószínűséggel 25 év után először nem szerepelnek majd egyik európai kupasorozatban sem a következő szezonban. A Premier League-ben matematikai esélyük még van kiharcolni a Konferencia Liga-, vagy az Európa-liga-indulást, de ha ez nem sikerül, akkor Arteta jövője is veszélybe kerülhet.

A Villarreal vezetőedzője, Unai Emery – aki 2018 májusától másfél éven át irányította az Arsenalt – most a negyedik El-trófeáját gyűjtheti be, miután 2014 és 2016 között sorozatban háromszor nyert a Sevillával. „Elégedettség, büszkeség, boldogság” – nyilatkozta Emery a továbbjutás után.

A másik elődöntős párharcban a Manchester United 8-5-ös összesítéssel búcsúztatta az AS Romát. Az angolok a hazai, 6-2-es győzelem után 3-2-re veszítették el a római visszavágót. Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője szerint a csütörtöki meccs akár 6-6-tal, vagy csapata 8-6-os vereségével is zárulhatott volna.

„Kritikus szituációkban folyamatosan elveszítettük a labdát, de szerencsére a kapunkban a világ egyik legjobb kapusa állt, ráadásul olyan centerünk van, aki gólt akar és tud szerezni” – dicsérte David de Geát és Edinson Cavanit Solskjaer.

Paulo Fonseca, az AS Roma szezon végén távozó portugál edzője – akinek helyét honfitársa, José Mourinho veszi át – az első mérkőzés második félidejére utalt vissza, melyet az MU 5-0-ra nyert meg. „Amiatt a manchesteri negyvenöt perc miatt estünk ki” – mondta

Fonseca, aki a visszavágóval kapcsolatban hozzátette, nagyszerűen játszottak, kiválóan kezdtek, sok helyzetet dolgoztak ki, de az sem volt elég a számukra.

Az El-ben – valamint elődjében, az UEFA Kupában – a Manchester United csak egyszer, 2017-ben volt döntős, akkor a fináléban az Ajaxot győzte le 2-0-ra. A Villarreal még nem volt finalista európai kupában.

Az Európa-liga döntőjét május 26-án rendezik Gdanskban, az európai szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint 9500 néző előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában