La Liga

2021.05.22. 21:05

Az Atlético Madrid nyerte a spanyol bajnokságot

Címkék#la liga

Az Atlético Madrid nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot, amelynek utolsó fordulójában szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte vendéglátóját, a Real Valladolidot; a rivális és tavalyi győztes Real Madrid eközben hazai pályán 2-1-es sikert aratott a Villarreal felett.

Valladolid, 2021. május 22. Az Atlético Madrid játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re gyõztek a Valladolid ellen és megnyerték a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságot a valladolidi José Zorrilla Stadionban 2021. május 22-én. MTI/EPA/EFE/Ballesteros

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Ballesteros

Vendégszöglet után az élvonalbeli tagságának megőrzéséért küzdő Valladolid a 18. percben villámgyors kontrából szerzett vezetést a záró kört éllovasként kétpontos előnyből váró Atlético ellen, eközben a fővárosban a Real is hátrányba került, a szünetre így mindkét bajnokaspiráns hátrányban vonulhatott.

A fordulás után az Atlético egalizált, miközben a Real Madrid percekkel korábban les miatt meg nem adott találatig jutott hazai pályán. Sőt, 25 perccel a lefújás előtt Luis Suárez élt a ziccerével, ezzel a vezetést is megszerezte az Atléticónak.

A Real Madrid hajrábeli egyenlítése és fordítása így már nem jelentett változást a bajnoki címért folytatott harcban: az Atlético történetének 11. elsőségét gyűjtötte be, és hét esztendő után ünnepelhet ismét.

A Barcelona az Eibarban begyűjtött három ponttal biztossá tette harmadik helyét.

Ami a kiesőket illeti, a sereghajtó Eibar sorsa már az előző fordulóban megpecsételődött, rajta kívül a Valladolid, valamint a Valenciával döntetlent játszo Huesca búcsúzik a La Ligától. Az Elche az Athletic Bilbao legyőzésével meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában