európa-liga

2021.05.27. 12:00

Emery: ezekért a pillanatokért dolgozunk

Unay Emery, a labdarúgó Európa-liga döntőjében győztes Villarreal vezetőedzője szerint csapata kifogástalan teljesítményt nyújtott a szerdai fináléban is, melyben a spanyol együttes tizenegyes párbajban diadalmaskodott a Manchester United felett.

Villarreal's Spanish coach Unai Emery kisses the trophy as he celebrates winning the UEFA Europa League final football match between Villarreal CF and Manchester United at the Gdansk Stadium in Gdansk on May 26, 2021. (Photo by Michael Sohn / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Michael Sohn

A gdanski mérkőzésen 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban nem esett újabb gól, így következett a 11-es párbaj. Abban egyetlen mezőnyjátékos sem hibázott, majd a spanyolok kapusa, Geronimo Rulli is betalált, ezt követően pedig kivédte kollégája, David de Gea lövését, hozzásegítve ezzel a spanyol klubot története első nemzetközi sikeréhez.

„Az Európa-ligában abszolút kifogástalanul játszottunk, már az első pillanattól fogva. A játékosok egész évben nagyon keményen dolgoztak és most szerintem megérdemeltük a győzelmet”

- jelentette ki Unay Emery, aki rekordot jelentő negyedik végső sikerét aratta a második számú európai sorozatban, mivel korábban a Sevillával nyert háromszor.

„Ezekért a pillanatokért dolgozunk, rengeteg embernek tudtunk örömet okozni. Most kiélvezzük ezt a sikert, de a legfontosabb, hogy felkészüljünk a következő szezonra, amikor a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk.”

A tréner tavaly nyáron vette át a Villarreal irányítását, kilenc hónappal azt követően, hogy menesztették az Arsenaltól. Az idei elődöntőben aztán éppen a londoni csapatot búcsúztatta Emery együttese, ám a szakember a finálét követő sajtótájékoztatón is elmondta, hogy nem érzett és most sem érez elégtételt az Arsenallal szemben, mindig csak az aktuális csapatára koncentrál.

„Mindenhol igyekszem élvezni a pillanatot, akkor is ha nyerek, akkor is ha veszítek. Mindenhol rengeteget tanultam, így az Arsenalnál is, rengeteg emberrel találkoztam, új futballkultúrát ismertem meg” – jegyezte meg Unay Emery, aki azt is hozzátette, hogy az angol együttes élén elveszített egy El-finálét, amiből sokat okult és az is kellett a mostani sikerhez.

Ole Gunnar Solskjaer, a manchesteriek vezetőedzője csalódottan nyilatkozott az elveszített finálé után, ugyanakkor azt is elmondta, hogy optimista a jövőt illetően, mert szerinte csapata egyre jobb lesz.

„Alaposan megnehezítették a dolgunkat. Ugyan nálunk volt többet a labda, de remekül védekeztek, nem tudtunk elég helyzetet kidolgozni” – mondta a norvég edző.

„Ilyen a futball, néha egyetlen lövés dönt, ennyi a különbség győzelem és vereség között.

Ezt nem lehet élvezni, de át kell élni, és meg kell tenni mindent, hogy többet ne történjen meg veled.”

Borítókép: Emery a megszerzett trófeával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában