Nyíregyháza hírei

2012.11.10. 11:16

Nem éles helyzet, de minden pont olyan

Nyíregyháza - Szakmai gyakorlatot tartott szombat délelőtt a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a BVI Nyíregyháza központjában. A parancsnokokon kívül a beavatkozó állomány szinte semmit nem tudott a tervről. Az volt a cél, hogy ellenőrizzék, éles helyzetben mit hogyan csinálnának.

Nyíregyháza - Szakmai gyakorlatot tartott szombat délelőtt a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a BVI Nyíregyháza központjában. A parancsnokokon kívül a beavatkozó állomány szinte semmit nem tudott a tervről. Az volt a cél, hogy ellenőrizzék, éles helyzetben mit hogyan csinálnának.gyakorlat feltételezése szerint 7.40. órakor érkezik a Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére a tűzesetről a jelzés, hogy a Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben egy többszemélyes cellában tűz keletkezett. A nyíregyházi tűzoltók megkezdik a vonulást. Eközben egy közúti baleset is történik a közelben, mert a Bujtos utcán összeütközik egy rabszállító kisbusz és egy személyautó. Az ütközés következtében személyek szorulnak be a gépjárművekbe. A személygépkocsi kigyullad. A tűzoltók az oltás után átadják a terepet, de ekkor zavargás tör ki, amit a rendőrök beavatkozó sorfala lassú lépésben szorít vissza, a hangadókat kiemelik a tömegből, és előállítják.

A gyakorlatot követően a társszervek parancsnokai elemezték a gyakorlat végrehajtását. Ebben az esetleg felmerülő,  és a gyakorlat során megismert körülményeket minősítették, összegzésül megállapították: a végrehajtás gyors, pontos és szakszerű volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!