Nyíregyháza hírei

2012.12.19. 17:22

Támogatott foglalkoztatás az oktatókórházban

Nyíregyháza - Az egészségügyi ellátórendszer szerkezetátalakítása országos szinten több ezer egészségügyi dolgozót érintett.

Nyíregyháza - Az egészségügyi ellátórendszer szerkezetátalakítása országos szinten több ezer egészségügyi dolgozót érintett. Az átszervezések következtében felszabaduló humánerőforrást a szakorvoshiánnyal küzdő területekre kellett átirányítani. Ezt a célt segítette egy olyan középtávú, foglalkoztatást segítő program elindítása, amely átmeneti bértámogatást nyújtott a hiányzó funkciót lefedő orvosi kapacitások biztosítása érdekében.

– A Jósa András Oktatókórház élt azzal a pályázati lehetőséggel, amely az átalakuló ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosítását támogatta – mondta a szerdai sajtótájékoztatón dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház ügyvezető igazgatója. Az intézmény 2010-ben nyújtotta be pályázatot a Strukturális Alapok Programirodához „Munkával az egészségügyért” címmel, melyet az Európai Unió, valamint a magyar állam társfinanszírozásban több mint 49 millió forinttal támogatott.

– A projektet 2010 szeptemberében indítottuk, majd ezt követően kezdődött meg a szakorvosok és szakorvos-jelöltek (összesen 4 fő) foglalkoztatása. A támogatott időtartam 24 hónap, mellyel megegyező mértékű továbbfoglalkoztatási kötelezettségünk van – mondta az ügyvezető.

A Jósa András Oktatókórházban a támogatás fogadásával érintett szakterület a haematológia, aneszteziológia és intenzív terápia, ortopédia-traumatológia, diabetológia. Valamennyi területen a szakellátás folyamatos és magas szintű fenntartása, fejlesztése szempontjából alapvető fontosságú az új munkatársak alkalmazása.

– Az érintett szakterületeken a támogatással a korábbiakhoz képest nagyobb biztonsággal teremthető meg a még eredményesebb működéshez szükséges humánerőforrás, melynek kapcsán fokozható a gyógyítás betegközpontúsága, illetve hatékonysága is – tette hozzá Adorján Gusztáv.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!