Nyíregyháza hírei

2013.04.10. 12:31

Egy földkábel miatt húzódik a csapadékvíz elvezetése

Nyírszőlős - Az elmúlt hetek, sőt, hónapok csapadékos időjárása ismét felszínre hozta a nyírszőlősi kerékpárút problémáját, azt, hogy évek óta nincs megoldva a csapadékvíz-elvezetés. – Ha rövid idő alatt esik sok eső, a kerékpárútról lefolyik a víz és megáll az úton, de olyan szakaszok is vannak, ahol a bicikliút tűnik el az összegyűlt eső alatt – panaszolta a városrészben élő előfizetőnk.

Nyírszőlős - Az elmúlt hetek, sőt, hónapok csapadékos időjárása ismét felszínre hozta a nyírszőlősi kerékpárút problémáját, azt, hogy évek óta nincs megoldva a csapadékvíz-elvezetés. – Ha rövid idő alatt esik sok eső, a kerékpárútról lefolyik a víz és megáll az úton, de olyan szakaszok is vannak, ahol a bicikliút tűnik el az összegyűlt eső alatt – panaszolta a városrészben élő előfizetőnk. – A kertjeinkben tavak alakulnak ki, aminek természetesen nem örülünk, de ennél sokkal nagyobb probléma, hogy télen a víz az úttestre fagy, a csúszós felületen pedig már több baleset is történt – írta neve elhallgatását kérő olvasónk, aki szeretné tudni, mikor oldódik meg az ott élők gondja.

Keresik a megoldást

– A Nyírszőlősi kerékpárút tervezése már 2009-ben elindult, a megvalósítására 2010-ben kötött a város támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel – tájékoztatta lapunkat Rendes Sándor sajtószóvivő. – A végleges vízjogi létesítési engedélyes terv szerinti teljes árokrendszer megnyitására nem kerülhetett sor, mert az árok nyomvonala alatt egy 22 kV-os földkábel húzódik, és – az elvégzett bemérések szerint – fölötte a földtakarást nem lehet biztosítani. A műszaki átadást követően láthatóvá vált, hogy a megnyitott szikkasztó árkok nem tudják teljes körűen megoldani a terület csapadékvíz elvezetését, ezért a szükséges beavatkozások megtervezésére kiegészítő szerződést kötött a város. Az elkészült tervek alapján keressük azt a legoptimálisabb műszaki megoldást, mely a legkisebb anyagi ráfordítással jár, és megszünteti a kialakult problémákat. Az idei évben a város költségvetése már biztosítja a munkák elvégzéséhez szükséges forrást, tehát idén megoldódik a nyírszőlősi kerékpárút problémája – írta a szóvivő.

Arra a kérdésünkre, hogy mindez azt jelenti-e, hogy 2010-ben a város úgy kötött szerződést, hogy nem tudták: a földkábel a nyomvonal alatt van, Rendes Sándor azt válaszolta: „a kerékpárút tervezési szakában nem állt rendelkezésre a földkábel pontos nyomvonala, illetve az, hogy a kábel mely szakaszokon milyen mélyen fekszik, csak a kivitelezés során derült ki, hogy a földtakarást nem lehet biztosítani”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!