Nyíregyháza hírei

2013.04.15. 10:23

Szavakkal vívta ki az elismerést

Tiszavasvári, Budapest - Bodnár Debóra átvehette az „Érd el a célodat!” elnevezésű program különdíját.

Tiszavasvári, Budapest - Bodnár Debóra átvehette az „Érd el a célodat!” elnevezésű program különdíját.Az Országos Tehetségnap 2013 elnevezésű rendezvényt Budapesten a Budai Cisztercita Szent Imre Gimnáziumban rendezték meg a napokban. Ezen a tehetségnapon vehette át Bodnár Debóra, a Tiszavasvári Általános Iskola 8. osztályos tanulója az AEGON Magyarország és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Érd el a célodat!” elnevezésű program különdíját, melyet a Felfedezettjeink 2013 pályázatán nyert el.

– Debóra elhivatott érdeklődést mutat már kis kora óta a zene, a tánc, a mozgáskultúra, az irodalom, a színpadi darabok és drámajátékok iránt. Kiemelkedő intellektuális képességével, szép kiejtésével, a versek, a zene iránti szeretetével, kitűnő előadásmódjával kitűnt már alsó tagozatos korában is társai közül. Így lett az iskola, később pedig városunk kulturális rendezvényeinek egyik állandó résztvevője – tájékoztatta szerkesztőségünket Bunda Józsefné munkaközösség-vezető.

– Profikat meghazudtoló módon, magabiztosan, jó kiállással, felkészülten szerepel rendszeresen nemzeti ünnepeinken, karácsonyi hangversenyeken, városnapi rendezvényeken, vers- és prózamondó, valamint szépkiejtési versenyeken. Az utóbb említett térségi versenyek verhetetlen, de legalábbis dobogós helyezettje. 2012-ben országos Kazinczy-díj elnyeréséért indulhatott, és el is nyerte annak arany fokozatát. Fegyelmezettségével, pontosságával, céltudatosságával példaértékű tehetség kortársai számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!