Nyíregyháza hírei

2013.05.18. 10:38

Elfogták a garázdákat - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Csaba 41 éves, P. Csabáné 41 éves, P. Ernő 37 éves, P. Csaba 22 éves, valamint egy 16 éves ópályi lakos ellen.

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Csaba 41 éves, P. Csabáné 41 éves, P. Ernő 37 éves, P. Csaba 22 éves, valamint egy 16 éves ópályi lakos ellen.A rendelkezésre álló adatok szerint a társaság egyik tagja, 2013. május 17-én délután ópályi egyik utcájában előzetes szóváltás után megütötte 21 éves szintén ópályi lakosú ismerősét. A sértett az ütés következtében a földre esett, de támadója ott is tovább rugdosta, amihez csatlakozott 37 éves társa is. A megvert férfi végül elmenekült, de támadói ekkor már öten eredtek utána. A lakóház udvarán ahová a sértett bemenekült, két férfi és egy nő tartózkodott, akiket a garázda társaság tagjai szintén bántalmaztak.

A rendőrök a garázda személyeket a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Cigarettacsempészeket fogtak el a rendőrök

A Kölcse Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2013. május 17-én reggel elfogtak két magosligeti férfit, akik a rendelkezésre álló adatok szerint gépkocsijukkal csempészett cigarettát szállítottak.

A 21 éves és 29 éves férfiak, gépkocsijukkal Túristvándi belterületén egy kanyarban kisodródtak, és árokba csúsztak. Ezután a járművet hátra hagyták, és gyalogosan elmenekültek, de a rendőrök még a helyszín közelében elfogták őket. A határrendészek az autóban nagy mennyiségű zárjegy nélküli, feltehetően csempészett cigarettát találtak, melynek értéke meghaladja a négymillió forintot.

A rendőrség a két férfit és a cigarettát átadta az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!