Nyíregyháza hírei

2013.05.10. 19:31

Feljelentést tett a nyíregyházi vagyonkezelő társaság ellen a cég felügyelőbizottságának egyik tagja

Nyíregyháza, 2013. május 10., péntek (MTI) - Feljelentést tett a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) ellen a cég felügyelőbizottságának egyik tagja, a rendőrség csalás gyanúja miatt indított nyomozást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. május 10., péntek (MTI) - Feljelentést tett a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) ellen a cég felügyelőbizottságának egyik tagja, a rendőrség csalás gyanúja miatt indított nyomozást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szilágyi László az MTI érdeklődésére elmondta: a feljelentést még március 1-jén tették meg, amelyben a feljelentő kifogása szerint a NYÍRVV 2012-ben úgy végeztetett különböző útkarbantartási munkákat vállalkozókkal, hogy nem folytattak le közbeszerzési eljárást, a munka elvégzésének leigazolása pedig szabálytalanul történt.

Az ügyben az ügyészség előbb a feljelentés-kiegészítést rendelte el, majd a Nyíregyházi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást - ismertette a főügyészség szóvivője.

A nyomozás folyamatban van, az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt - tette hozzá Szilágyi László.

Az ügyben egy videóanyag is megtalálható a YouTube videomegosztó portálon. (">) A háromperces kisfilmben a feljelentő arról beszél, hogy az önkormányzati kézben lévő társaságnál városi külterületi utak építésével kapcsolatos, fiktívnek tűnő számlákat talált több mint 50 millió forint értékben. A videóban elhangzottak szerint miután a felügyelő bizottság nem vizsgálta az ügyet, a bizottsági tag az ügyészségnél tette meg a feljelentést és adta át a bizonyítékait. A férfi azt mondta: néhány nappal később az önkormányzati cégnél felmentették a munkavégzés alól, egy másik önkormányzati cégnél pedig a fiának mondtak fel.

A NYÍRVV menedzsmentje az üggyel kapcsolatban közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben leszögezik: a társaság átlátható és ellenőrzött módon működik, a cégnek eddig sem volt és most sincs mit takargatnivalója. "Az ügyet elindító egyik helyi internetes - a Magyar Szocialista Párt nevén bejegyzett - médiumnak nyilatkozó volt munkavállalónk munkaviszonya rendkívüli felmondással szűnt meg, ennek jogszerűségét tudomásunk szerint ő sem vitatja" - olvasható a közleményben.

A társaság szerint "nyilvánvalóan egy sértett ember alaptalan vádaskodásáról van szó, aki ehhez politikailag motivált partnert talált". Álláspontjuk szerint a volt munkavállalójuk kijelentései alkalmasak a cég lejáratására, rossz színben való feltüntetésére, ezért a NYÍRVV megteszi a szükséges jogi lépéseket.

"A társaság ügyvezetése a rendelkezésére álló csekély információk alapján vizsgálatot rendelt el, ennek eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk" - áll a NYÍRVV közleményében.

- MTI -  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!